Punaviinihyytelö ja kanelimascarpone

Täällä ollaan melkein valmiina uuden vuoden juhlintaan – mites teillä? Samoin kun jouluaattona, tänäänkin vesisade vaihtui lumeen. Uuden vuoden aaton jälkiruoka on punaviinihyytelö, jossa maistuvat talviset mausteet ja kanelinen marcarponekerma on ehkä parasta ikinä!

Lämmin rutistus ja kiitos kaikille kuluneesta vuodesta! Riemukasta uutta vuotta ja tervetuloa 2012!

fk-punaviinihyytelo.jpg

Punaviinihyytelö (6-7 annosta)

1 pullo keskitäyteläistä punaviiniä (esim. kauniin punainen Pino Noir tai Merlot)
1 kanelitanko
5 neilikkaa
1 appelsiinin kuori
1 dl karpalomehua
2 1/2 dl sokeria
8 liivatelehteä

Kaada viini kattilaan ja laita joukkoon kanelitanko, neilikat ja kuoriveitsellä hyöstetyt siivut pestyn appelsiinikuorta. Kuumenna viini keskilämmöllä mausteiden kanssa. Nosta liedeltä ja anna maustua vartti. Siivilöi mausteet pois ja kaada viini puhtaaseen kattilaan.

Liota liivatelehdet laakealla lautasella kylmässä vedessä 10 minuuttia.

Sekoita viinin joukkoon mehu ja sokeri. Kuumenna liedellä kunnes sokeri on sulanut nesteeseen ja viini höyryää. Siirrä kattila pois lämmöltä. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita viiniin. Kaada seos tarjoilulaseihin ja nosta viileään hyytymään yön yli.

Kanelimascarponevaahto

200 g mascarponea
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia

Sekoita huoneenlämpöinen mascarpone tasaiseksi lusikalla. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja yhdistä kermat kevyesti kääntelemällä. Mausta kerma sokerilla ja kanelilla. Lusikoi hyytyneiden punaviinihyytelöiden päälle ja koristele kanelilla ja raastetulla appelsiinikuorella.

koti ruoka-ja-juoma