Raparperivispipuuro

Vispipuuro on klasikko lapsuudesta. Sitä on keitetty ja vatkattu mummon ja äidin keittiössä lukemattomia kertoja. Kokeilin puuroon marjojen tilalta raparperisosetta ja käytin hyvälaatuisia luomumannasuurimoita. Lopputulos oli kauniin vaaleanpunainen ja ihanan raparperinen. Päälle loraus maitoa ja ripaus sokeria. Loput puurosta säilyy hyvin muutamalle seuraavalle päivälle. Jääkaapissa odottava valmis jälkiruoka arki-iltana on parasta!

raparperi-vispipuuro.jpg

Raparperivispipuuro

– 350 g raparperisosetta
– 1 l vettä
– 1 1/2 dl mannasuurimoita
– maitoa tarjoiluun

Sekoita raparperisose ja vesi kattilassa. Kiehauta keskilämmöllä. Raparperisose on makeutettu, joten sokeria ei tarvita. Kaada joukkoon hiljalleen mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoitellen. Anna puuron jäähtyä.

Kun puuro on haalean lämpöistä, vatkaa se kuohkeaksi sähkövatkaimella. Nosta puuro jääkaappiin ja tarjoile jäähtyneenä maidon kanssa.

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.