Siirappia ja sokeria

img_0155.jpg

Arvatkaas mitä meidän keittiössä tehdään juuri nyt? Kyllä, piparitaikinaa. Kiitos Dan Sukkerille joulupaketista sekä piparkakkutaikinan ja kuorrutuksen ohjeista!

Helppo piparkakkutaikina (1.4 kg)

2 dl tummaa siirappi
2 dl talousokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
250 g voita tai margariinia
2 munaa
9-10 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja sekoita kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa ruokasooda vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappiliemeen munat ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin, peitä taikina ja anna kovettua jääkaapissa yön yli.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla 3-4 mm levyksi. Leikkaa taikinasta piparimuoteilla pipareita ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa 7-12 minuuttia piparin koosta riippuen. Anna jäähtyä ja halutessasi koristele piparit.

Piparikuorrutus

1 kananmunan valkuainen
n. 3 dl tomusokeria
pari tippaa sitruunanmehua
(elintarvikeväriä)

Vatkaa valkuainen kevyesti. Lisää tomusokeria ja sitruunanmehu. Lisää tarvittaessa lisää tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan paksuista pursotettavaksi. Lusikoi kuorrute pieneen pakastepussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota ja koriste piparit. Anna kuivua.

Koti Ruoka ja juoma