Sitruuna-risonikeitto

Oletko kokeillut riisinmuotoista pastaa? Risoni, joka tunnetaan myös orzo-pastana on kätevä keitoissa. Tämä helppo resepti on suunniteltu lounaaksi. Tee kerralla muutama annos, ja pakkaa ne tiiviisiin rasioihin. Vaihteluksi keittoon voi lisätä vaikkapa uunikanan tähteitä.

fk-lounaskeitto.jpg

Sitruuna-risonikeitto (4 annosta)

– 1 pieni keltasipuli
– 1 valkosipulinkynsi
– loraus oliiviöljyä
– 1 litra kanalientä
– 2 1/2 dl risonipastaa
– 1/2 sitruunan kuori ja mehu
– pieni kämmenellinen parmesaaniraastetta
– tuoreita yrttejä (esim. basilikaa tai persiljaa)

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna kattilassa keskilämmöllä oliiviöljy ja kuullota sipulit pehmeiksi. Vältä ruskistamista. Kaada kattilaan kanaliemi ja kuumenna.

Lisää keittoon risonipasta ja keitä kypsäksi vajaa 10 minuuttia. Lisää joukkoon hienoksi raastettua pestyn sitruunan kuorta ja mehua. Raasta mukaan myös parmesaani maun mukaan. Viimeistele tuoreilla yrteillä. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Kaada keitto tiiviisiin säilytysrasioihin. Keitto säilyy jääkaapissa pari päivää.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.