Sitruunakakku
Kevät on nyt virallisesti täällä! Sitruunakakkua keväisempää makua ja tuoksua ei ole. Tämän kakun taikina on yksi suosikkini – sen rakenne syntyy oliiviöljystä ja jugurtista.
Jos innostuit sitruskakuista – kokeile myös limekakkua!
Sitruunakakku
– 1 3/4 dl vaaleaa oliiviöjyä (ei ekstra-neitsytoliiviöljyä)
– 2 kananmunaa
– 1 luomusitruunankuori
– 1/2 sitruunanmehu
– 280 g turkkilaista jugurttia
– 4 dl sokeria
– 6 dl vehnäjauhoja
– 1 tl leivinjauhetta
– 1/2 tl ruokasoodaa
Kuorrutus
– 1/2 sitruunanmehu
– tomusokeria
Vatkaa oliiviöljy ja kananmunat kevyesti. Raasta joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolikkaan sitruunan mehu (toisen puolikkaan mehu käytetään kuorrutteeseen). Sekoita joukkoon jugurtti ja sokeri.
Yhdistä jauhot, leivinjauho ja ruokasooda. Lisää jauhot taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (23 cm). Paista hieman uunin keskitasoa alempana 175 asteessa 35-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys tikulla.
Anna kakun jäähtyä ja kumoa pois vuuasta. Sekoita sitruunamehun joukkoon tomusokeria kunnes seos on sopivan kiinteää, mutta vielä juoksevaa. Lusikoi kakun päälle kuorrutetta ja anna sen valua kauniisti kakun reunoille.