Suklainen pullavanukas
Oletko kokeillut pullavanukkaan tekoa? Siihen kelpaa hyvin kuivahtanut pullapitko tai vaalea leipä. Täyteläinen pullavanukas on nostalginen talvijälkiruoka parhaimmillaan!
Mietin miten kotoisan jälkiruuan voisi pukea joulutunnelmaan – vähän lumihiutaleita ja punaisia joulupalloja. (No, totuuden nimissä ne ovat tomusokeria ja pakastettuja viinimarjoja.)
Suklainen pullavanukas (8 annosta)
– 8 pullaviipaletta
– 4 1/2 dl maitoa
– 1 rkl voita
– 130 g maitosuklaa
– 2 kananmunaa
– 100 g sokeria
– 1 rkl vaniljasokeria
– 1/2 tl kanelia
– ripaus muskottipähkinää
Koristeluun
– pekaanipähkinöitä
– viinimarjoja
– suklaata
– tomusokeria
Paahda pullaviipaleita 150 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes ne ovat rapeita. Kuivahtanutta pulla ei tarvitse paahtaa. Revi siivut käsin pienemmiksi paloiksi ja siirrä voideltuun uunivuokaan. Kuumenna maito ja voi kattilassa keskilämmöllä kunnes voi on sulanut. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita sekaan suklaapalat. Hämmennä kunnes suklaa on sulaa sekaan.
Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kevyesti kulhossa. Lisää kaneli ja muskottipähkinä. Kaada joukkoon lämmin maitoseos ja sekoita. Kaada seos pullapalojen päälle. Paista 150 asteesa uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja koristele kourallisella pekaanipähkinöitä, sulatetuilla pakasteviinimarjoilla ja suklaalla. Ripottele pintaa tomusokeria ja tarjoile lämpimänä.