Täydellisen aterian kaava

img_0475.jpg

img_0476.jpg

img_0477.jpg

img_0479.jpg

img_0480.jpg

Paras ateria Italiassa löytyy paikallisten suosimista trattorioista. Varaa aikaa muutama tunti, sillä täydelliseen ateriaan kuuluvat kaikki ruokalajit – antipasti (alkupalat), primi (alkuruoka), secondi (pääruoka), dolce (jälkiruoka).

Ruokajuomana nautitaan Toscanan alueen Chianti Classico-viiniä. Antipasto-lautasella on erilaisia lihoja (Salumi) ja alueen lampaanmaitojuustoja (Pecorino) sekä rapeita crostineita, joista tyypillinen toscanalainen erikoisuus on kananmaksacrostinit (Crostini di Fegatini di Pollo).

Alkupalojen jälkeen vuorossa on alueelle tyypillistä papu-kasviskeittoa (Ribollita) ja käsintehtyä pastaa villisianlihakastikkeella (Tagliatelle al ragu di cinghiale).

Jälkiruuaksi ei voi olla ottamatta tiramisua ja Vin Santo-jälkiruokaviiniä cantuccini-keksien kanssa. Aterian päätteeksi kuppi espressoa, jonka pinnalla on paksu crema. Olo on onnellinen.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.