Täydellisen aterian kaava
Paras ateria Italiassa löytyy paikallisten suosimista trattorioista. Varaa aikaa muutama tunti, sillä täydelliseen ateriaan kuuluvat kaikki ruokalajit – antipasti (alkupalat), primi (alkuruoka), secondi (pääruoka), dolce (jälkiruoka).
Ruokajuomana nautitaan Toscanan alueen Chianti Classico-viiniä. Antipasto-lautasella on erilaisia lihoja (Salumi) ja alueen lampaanmaitojuustoja (Pecorino) sekä rapeita crostineita, joista tyypillinen toscanalainen erikoisuus on kananmaksacrostinit (Crostini di Fegatini di Pollo).
Alkupalojen jälkeen vuorossa on alueelle tyypillistä papu-kasviskeittoa (Ribollita) ja käsintehtyä pastaa villisianlihakastikkeella (Tagliatelle al ragu di cinghiale).
Jälkiruuaksi ei voi olla ottamatta tiramisua ja Vin Santo-jälkiruokaviiniä cantuccini-keksien kanssa. Aterian päätteeksi kuppi espressoa, jonka pinnalla on paksu crema. Olo on onnellinen.