Täytetyt kananmunat
Pääsiäisjuhliin alkupalat syntyvät nopeasti keitetyistä kananmunanpuolikkaista. Valitse niiden täytteiksi katkarapu tai silli – tai vaikka molemmat! Nämä suolapalat ovat kauniita tarjottavaksi isolta vadilta. Hyvässä seurassa tietysti.
Katkarapu- ja sillipalat (6 hengelle)
– 8 keitettyä kananmunaa
– 8 palaa rapumarinoitua silliä
– 1 punasipuli
– pakastekatkarapuja
– 4-5 rkl creme fraichea
– sitruunamehua
– pieni nippu tilliä
– sitruunalohkoja tarjoiluun
Leikkaa kovaksi keitetyt ja kuoritut kananmunat halki pitkittäissuunnassa. Asetele kananmunan puolikkaat tarjoilulautaselle. Nostele sillinpalat 8 puolikkaan päälle ja ripottele silputulla punasipulillla. Rapumarinoitu silli käy hyvin tähän reseptiin, tai voit myös käyttää omaa suosikkisilliäsi.
Sekoita pieni puristus sitruunan mehua creme fraicheen, ja lusikoi se loppujen kananmunan puolikkaiden päälle. Nostele sulaneet ja valutetut katkaravut creme fraichen päälle. Koristele kananmunat silputulla tillillä, ja asettele sitruunalohkot tarjoilulautaselle.