Tomaattikeitto

Tämä ei ole mikään ihan tavallinen tomaattikeitto. Uunissa paahtaminen tekee yksinkertaisille raaka-aineille ihmeitä.

fk-tomaattikeitto2.jpg

Tomaattikeitto (2 annosta)

– 5 kypsää tomaattia
– 1 pieni kesäsipuli
– 3 valkosipulinkynttä
– 1 rkl oliiviöljyä
– suolaa & mustapippuria
– 5 dl vettä
– 1 rkl kana- tai kasvisfondia
(- loraus kermaa)
– tuoretta basilikaa ja leipää tarjoiluun

Pilko tomaatit reiluksi paloiksi ja poista siemenet. Kuori ja halkaiset kesäsipuli ja valkosipulinkynnet. Siirrä kasvikset uunipellille ja sekoita mukaan oliiviöljyä, silputtua basilikaa, suolaa ja pippuria. Paahda kasvikset 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes ne saavat mukavisti väriä.

Kuumenna kattilassa vesi ja mausta se kevyesti fondilla. Lisää liemeen paahdetut tomaatit ja sipulit ja anna kiehua 5 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon halutessasi loraus kermaa ja kuumenna keitto vielä höyryäväksi. Tarjoile tuoreen basilikan ja leivän kanssa.

fk-paahdetuttomaatit.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.