Vadelma-jäätelökakku

Jäätelö ja marjat ovat hyvä pari, ja niistä tehty kakku on vielä parempaa! Kuohkea kakkupohja syntyy yllättävän helposti. Sain tämän sokerikakkupohjan reseptin äidiltäni, ja sitä on testattu, kokeiltu ja syöty monen monta kertaa. Jos kakkupohjaa jää yli, se on näppärä pakastaa seuraavaa kakkua varten.

fk-jaatelokakku.jpg

Vadelma-jäätelökakku (8 annosta)

Kakkupohja
– 6 kananmunaa
– 2 dl sokeria
– 1 1/2 dl vehnäjauhoja
– 1 1/2 dl perunajauhoja

Täyte
– 1 litra vaniljajäätelö
– rasia vadelmia
– tomusokeria koristeluun

Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot eri kulhossa. Lisää ne siivilän läpi kevyesti sekoittaen taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle uunipellille. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 20-30 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä tikulla kokeiltaessa ja pinta on kauniin ruskea.

Anna jäätelön pehmentyä kulhossa jääkaapissa sillä aikaa kun kakkupohja jäähtyy. Leikkaa kakkupohjasta kaksi leipävuoan pohjan kokoista palaa. Nosta vuokaan kakkupohjapala ja peitä se reilulla kerroksella pehmeää jäätelöä ja vadelmia. Paina toinen kakkupala napakasti jäätelökerroksen päälle. Peitä vuoka foliolla ja pane pakastimeen kovettumaan.

Ota vuoka pakastimesta noin vartti ennen tarjoilua ja kumoa tarjoilulautaselle. Koristele tomusokerilla.

koti ruoka-ja-juoma