Vappupöytä

img_0709.jpg

img_0706.jpg

img_0705.jpg

Marimekon keväiset kuosit. Sitruunalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustettu vihreä salaatti. Vuohenjuustoa ja valkosipulibruschettoja. Prosciuttoon käärityt paahdetut parsat. Ja tietysti pullo Proseccoa.

Siman kanssa kaveriksi sopivat täydellisesti helpot donitsimuffinssit. Hauskaa vappua!

Paahdetut prosciutto-parsat

– nippu vihreää parsaa
– 10 viipaletta ilmakuivattua kinkkua (prosciutto)

Napsaise pois parsojen puiset tyvet, ja kiehauta ne reilusti kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta vesi pois. Kierrä kinkkusiivu parsojen ympärille.

Paista parsat ja juusto 200 asteessa 5-10 minuuttia kunnes kinkun pinta on rapea ja juusto on sulanut. Voit paahtaa myös leipäpalat uunin jälkilämmössä pari minuuttia.

Valkosipulibruschetat

– hyvää maalaisleipää tai ciabattaa
– pari valkosipulinkynttä
– hyvälaatuista oliiviöljyä

Paahda leipäviipaleet uunissa 200 asteessa reilu viisi minuuttia tai kunnes leivät ovat rapeita. Sivele kevyesti hyvälaatuisella ekstraneitsytoliiviöljyllä. Leikkaa valkosipulikynsi puoliksi ja hankaa valkosipuli leipien pintaan.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.