Varhaiskaali-papusalaatti

Ostin kesän ensimmäiset suomalaiset varhaiskaalit. Tämän ruokaisan salaatin perusta on kaali, valkoiset pavut, peruna ja parmesaani. Olen löytänyt idean Heidi Swansonin keittokirjasta, ja testannut sitä myös savoykaalilla. Hellittelevän pehmeät maut ja nälkä lähtee varmasti!

Kokeile myös tätä helppoa varhaiskaalisalaattia.

fk-kaalipapusalaatti.jpg

Varhaiskaali-papusalaatti (6 annosta)

– 4-5 varhaisperunaa
– 2 kevätsipulia
– 400 g valkoisia papuja (säilyke)
– 1 varhaiskaali
– raastettua parmesaania
– oliiviöljyä
– suolaa ja pippuria myllystä

Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Kuumenna loraus oliiviöljyä pannulla reilulla keskilämmöllä. Paista perunakuutiot kypsiksi 5-8 minuuttia välillä käännellen.

Lisää pannulle viipaloidut kevät sipulit ja valutetut pavut. Paista seosta muutama minuutti ja lisää joukkoon ohueksi silputtu kaali. Kääntele seosta pannulla vielä minuutti kunnes kaali pehmenee.

Raasta salaattiin reilusti parmesaania. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lämpimänä.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.