Varhaiskaalisalaatti

Meillä kaalisalaatti on tehty usein amerikkalaisen coleslawn tapaan majoneesin tai ranskankerman kanssa. Uuden sadon suomalaiset kaalit eivät kuitenkaan paksua kastiketta kaipaa – parhaiten niiden maku tulee esille kevyesti viinietikalla ja oliiviöljyllä maustettuna. Kesäsipuli ja sinapinsiemenet viimeistelevät tämän simppelin kesäruokien lisukkeen.

fk-kaalisalaatti.jpgVarhaiskaalisalaatti (6 annosta)

– 1 varhaiskaali
– 3 kesäsipulia
– 4 rkl oliiviöljyä
– 2 rkl valkoviinietikkaa
– 2 tl sokeria
– 1 rkl sinapinsiemeniä
– tuoretta timjamia
– suolaa & pippuria

Leikkaa kaali ja kesäsipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa oliiviöljy, etikka, sokeri ja sinapinsiemenet kunnes sokeri liukenee. Sekoita kastike salaattiin. Lisää joukkoon maun mukaan tuoretta timjamia, ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ennen tarjoilua.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.