Vieraana: Scandi Foodie
Ruokablogien yhteisössä olen tutustunut joukkoon ruuan ystäviä eri puolilta maailmaa. Scandi Foodie -blogia kirjoittavan Marian kanssa ystävyistyimme viime vuonna. Australiassa asuvan Marian reseptit ovat täynnä aitoja raaka-aineita, kekseliäisyyttä ja hyvää oloa. Pyysin Mariaa vierailemaan Fanni & Kanelissa ja jakamaan meidän kanssa kesäisen reseptin.
Syksyiset terveiset Sydneystä! Kiitos Tiina, kun kutsuit minut vieraaksi Fanni & Kaneliin! Olen Maria, hyvää ruokaa ja skandinaavista designia rakastava nuori nainen, joka vajaat kuusi vuotta sitten rantautui Suomen Lapista Sydneyyn, Australiaan. Ruokafilosofiani noudattaa yhä skandinaavisia piirteitä ja luonnollinen prosessoimaton ruoka, sesongin raaka-aineet ja lähiruoka ovat valtteja keittiössäni.
Australian valtava tuoreiden raaka-aineiden valikoima on toki vaikuttanut ruoanlaittooni ja siihen miten ostan ja kasvatan omiakin yrttejä, kasviksia ja hedelmiä. Uusiin raaka- aineisiin tutustuminen ja niiden käyttäminen on lisäksi avartanut aistejani ja antanut minulle aivan uusia makuelämyksiä.
Scandi Foodie -blogini keskittyy juuri näihin periaatteisiin. Reseptini painottuvat terveellisiiin, hyvää tekeviin ruokiin, jotka tuovat iloa sekä silmille että mielelle. Olen lisäksi intohimoinen ruokavalokuvaaja ja –stailaaja ja kiertelenkin mielelläni kirpputoreja ja vanhan tavaran kauppoja hakien sopivaa rekvisiittaa valokuviini. Keittiöni on kuitenkin yksinkertainen ja vaatimaton – mielestäni hyvän ruoan reseptiin tarvitaan vain hyviä raaka-aineita, kokeilunhalua ja avointa mieltä.
Tämä persikkainen salaatti sopii hyvin kesän grillijuhliin ja kevyeksi lounaaksi. Halloumijuusto on sopivan suolainen ja muuttuu grillatessa herkullisen pehmeäksi ja venyväksi. Persikan makeus puolestaan korostuu grillatessa ja tuo tervetullutta tasapainoa juuston suolaisuudelle. Toivotan tämän reseptin myötä lämmintä ja aurinkoista kesää sinne Suomeen!
Grillattu persikka ja halloumijuustosalaatti (2 annosta)
– 2 persikkaa
– 1 rkl oliiviöljyä
– 200g halloumijuustoa
– rucolaa tai pinaattia
– tuoretta sitruunatimjamia tai tavallista timjamia
– 2 rkl granaattiomenamehua tai appelsiinimehua
– 1 rkl balsamicoa
– 3 rkl pinjansiemeniä, paahdettuna
Kuumenna grilli tai grillipannu kuumaksi. Halkaiset persikat kahtia ja poista kivet. Sivele lohkoille hieman oliiviöljyä ja aseta lohkot leikkauspinta alaspäin pannulle. Anna persikoiden paahtua muutaman minuutin ajan.
Grillaa halloumijuustoviipaleet pannulla pehmeiksi ja kullanruskeiksi. Leikkaa grillatut persikat pienemmiksi viipaleiksi ja asettele sitten tarjoilulautaselle rucolan lehdet, persikkalohkot sekä juustoviipaleet. Ripottele päälle tuoretta sitruunatimjamia ja paahdettuja pinjansiemeniä.
Sekoita keskenään granaattiomenan mehu ja balsamico ja kaada kastike tasaisesti salaatin päälle. Tarjoile samantien.
Kuvat: Maria / Scandi Foodie