3 inspiroivaa podcastia (ja podcast riippuvaisen tunnustuksia)

Haluan (jälleen) tunnustaa – olen koukussa. En enää (niin) pahassa sokerikoukussa, vaan podcast koukussa. Ja olen ollut sitä jo ainakin vuoden päivät, en pysy enää laskuissa mukana.

Kaikki alkoi äänikirjoista, jos nyt jokin ”alku” pitäisi määrittää. Upposin nopeasti niiden maailmaan, ahmin inspiroivat kirjat yksi toisensa jälkeen. Aluksi puheen kuunteleminen tuntui höpsöltä, mutta äkkiä siihen tottui. Kirjojen ”loppuessa kesken” sisälläni vallitsi tyhjyys. Mitäs sitten? Musiikkia jaksoin kuunnella hetkisen, mutta tiedättekö kun sitten joskus vain kaiken maailman biitit alkavat kyllästyttää. Vaikka kuinka musiikkia rakastaisikin ja blogissakin olisi oma päivä biisipostauksille (…krhm krhm, huomenna tulossa taas…).

Lopulta ajauduin podcastien ihmeelliseen maailmaan.  ”Riippuvuus” alkoi pikku hiljaa, varovaisesti, kunnes sitten eräänä päivänä tajusin puheohjelmien pitävän minulle seuraa aina menossa ollessani. Kävelyllä, matkalla töihin, tapaamaan ystäviä… Kaikkialla. Saatoin, ja saatan, jopa lähteä kävelylle ihan vain kuunnellakseni muiden keskustelua luureistani. Eli huomattavasti parempi koukku kuin sokeri, pistää jopa liikkeelle. 😀 Tuo postauksen yllä oleva kuvakin on itseasiassa eräältä aamulta kävellessäni töihin, kuulokkeet korvilla ja podcastia kuunnellen. Tietysti.

Aivan ensimmäinen podcast jota taisin kuunnella oli Jenni Rotosen, Petra Soikkelin ja tuolloin vielä Riina Järventakan Afterwork. Pikku hiljaa lista kuunneltavista piteni ja jokaiselle mielentilalle alkoivat kehittyä ne omat suosikit.

Olen kesän aikana löytänyt taas muutaman suosikin ja haluan pistää hyvän kiertämään ja jakaa nämä teidän kanssanne. Mukana myös pari hieman ”vanhempaa” tuttavuutta. Podcastit pyörivät itselleni  tyypillisesti ”motivaatio”, ”menestystarinat, ”kulttuuri” ja ”psykologia” teemojen äärellä – jos siis kaipaat inspiraatiota ja potkua arkipäiviin, kannattaa nämä ehdottomasti laittaa kuunteluun! Tai sitten voi ruveta kuuntelemaan kielikylpy-ajatuksella, ovatpahan suurin osa englannin kielisiä 😀

Kohti uusia podcasteja!  

1.The School of Greatness – Lewis Howes

Podcastissaan entinen huippu jalkapalloilija ja urheilija, nykyinen New York Timesin menestyskirjailija ja lifestyle yrittäjä Lewis Howes jakaa ajatuksiaan muun muassa menestyksen ja oman intohimonsa löytämisen tielle. Lewisin ohjelmassa vierailee tiheästi menestyneitä henkilöitä esimerkiksi bisnes- ja viihdemaailmasta. Heidän tarinansa vievät nopeasti mukanaan, tuoden uusia ajatuksia myös omaan arkipäivään.

Tämä podcast on ehdottomasti yksi inspiroivimmista, ellei jopa inspiroivin, joita ole koskaan kuunnellut – jakson kuin jakson jälkeen olo on todella ”voimaantunut” ja aivot raksuttavat kuuntelun yhteydessä jatkuvasti. Mitä voisin oppia tältä henkilöltä ja tästä keskustelusta? Miten itse toimisin? Miksi ihmiset toimivat kuin toimivat? Ja ennen kaikkea mielessä pyörii ajatus – vitsit kun ihmiset ovat mahtavia ja maailma mahdollisuuksia täynnä! Lewisiltä on ilmestynyt myös vuonna 2015 saman niminen kirja, joka taitaa mennä seuraavaksi lukulistalle.

2. We Study Billionaires – The Investors Podcast – Preston Pysh & Stig Brodersen

Kiinnostavatko sijoittaminen tai menestyvien ihmisten tarinat? Siinä tapauksessa pistä tämä podcast kuunteluun. Pyshin ja Brodersenin podcastissa käydään läpi menestyvien bisnesihmisten tarinoita, taustoja ja selvitetään mitkä tekijät ovat mahdollisesti juuri tämän henkilön sysänneet menestykseen. Vaikka sijoittaminen sun muut markkina-asiat eivät juurikaan kiinnostaisi, tarjoaa podcast loistavaa perspektiiviä elämään ja mielenkiintoisia tarinoita. Nimimerkillä itse en juurikaan sijoittamisesta (vielä) perusta, mutta tarinat tempaavat mukanaan. Ehdoton suositus etenkin jaksolle, jossa käsitellään Bill Gatesia, siitä saa ajateltavaa itse kukin.

3.  Ei saa peittää – Loviisa Läärä ja Marleena Lammikko

Huipun ja hauskan suomalaiskaksikon podcast Ruotsissa elämisestä. Konkreettisia vinkkejä, kulttuuritarinoita ja henkilökohtaisia kokemuksia joita kuunnellessa hymyltä ei voi välttyä! Naisten keskustelua kuunnellessa tulee sellainen olo pitäisikö itsekin Ruotsiin muuttaa. Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimpia jaksoja on ollut ”Suomalainen, ruotsalainen, norjalainen ja tanskalainen” jossa käydään läpi pohjoismaiden eroja. Näin Norjassa lukukauden vaihdossa viettäneenä jakso lämmitti sydäntä ja sai pään nyökyttelemään samaistumisen vuoksi. Mielestäni podi on hyvä kuunneltava ihan kenelle tahansa muista kulttuureista ja ulkomailla asumisesta kiinnostuneelle – eikun luurit korville ja naapurimaahan tutustumaan!

(Pakko muuten sanoa, että on ollut huippua nähdä ohjelman kehitys- ja menestyskaari. Itse aloin kuuntelemaan podcastia alkuvuodesta ja on mahtavaa miten ohjelma on saavuttanut yhä suuremman yleisön. Mahtavaa naiset, keep it going!)

+ Jokeri – Stuff you should know – Iheartradio & Howstuffworks

Jos haluat tietää miten laskeudutaan kuuhun, kuulla tarinan Frieda Kahlosta, ihmetellä maailman seitsemää ihmettä tai pohtia onko Loch Nessin monsteria olemassa on tämä podcast sinua varten. Nimensä mukaisesti podcastissa ihmetellään niin pieniä kuin suuria asioita ja otetaan selvää (lähes) kaikesta maan ja taivaan välillä. Tämä jos jokin saa pahimmankin tiedonjanon sammumaan 😀

Aurinkoisia hellepäiviä tyypit, eikun luurit korville, menoksi ja maailmaa valloittamaan! Tämä postaus on ajastettu ja itse valloitan julkaisu hetkellä maailmaa todennäköisesti työpisteen äärellä.

Lue myös:
Top 3 äänikirjat – kuunneltavaa loppu vuodelle 

kulttuuri suosittelen podcastit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *