Haaste loppuvuodelle – lue (vähintään) kaksi kirjaa!
Kuva tehty Canva-sovelluksella
Nuorempana rakastin lukemista ja minut löysi usein huoneestani nenä kirjassa kiinni, tarinoiden maailmaan uppoutuneena. Ehdoton suosikkigenreni oli fantasia – Harry Potterit, Universumien tomu-trilogia, Artemis Fowlit, Redwallin Taru-kirjat ja mitä muita näitä nyt oli. Rakastin niitä! Kun olin saanut yhden teoksen luettua, oli kädessäni jo toinen ja tätä rataa jatkui vuosien ajan. Tuona aikana myös itse kirjoitin paljon tarinoita ja novelleja, pohdinpa vain mihin se mielikuvitus on kadonnut tässä vuosien varrella? 😀 Lukion jälkeen intoni lukemista kohtaan tipahti radikaalisti, enkä oikein edes tiedä miksi – ehkä se oli ylioppilaskirjoitusten jälkeinen ärsytys kirjoja kohtaan tai puhtaasti sosiaalisen elämän lisääntyminen.
Oli miten oli, päätin asettaa itselleni nyt haasteen loppuvuodelle ja lukea vähintään kaksi kirjaa vielä tämän vuoden aikana. Miksi? Koska lukemisella on lukuisia terveyshyötyjä ja haluan löytää palon kirjoja kohtaan uudelleen. Lukeminen muun muassa kartuttaa sanavarastoa, laskee stressitasoja ja opettaa uutta. Lisäksi kun tuijottaa töissä jo 7-8 tuntia päivässä tietokoneen näyttöä, ei haluaisi käyttää loppupäiväänsä sinisen valon äärellä. Sininen valo ei ole parasta terveydelle ja stressitasoille -henkilökohtaisesti koen myös rauhoittuvani huomattavasti paremmin kirjan kuin mobiilipäätteen ääressä.
Kävinkin siis tuumasta toimeen jo viime viikolla ja suuntasin pitkästä aikaa kirjastoon. En oikein tiennyt mitä haluaisin lukea, faktapohjaista vai fiktiota. Lopulta löysin itseni liiketalouden kirjallisuuden parista ja tällä hetkellä lukulistallani on Allen Gannettin The Creative Curve – How to develop the right idea, at the right time. Nimensä mukaisesti kirja käsittelee syväluotaavasti luovuutta ja sitä, miten maailmanluokan ideat ovat syntyneet. Yleisesti ottaen on helppo ajatella maailmanluokan keksintöjen syntyneen yhdessä yössä, vaikka näin ei todellakaan ole. Tämän käsityksen kirja haluaakin kumota ja nostaa esille asioita, joiden puitteissa jokaisella on mahdollisuus ymmärtää innovaatioiden kääntöpuoli ja mitä kehitys vaatii. Kirja pyrkii myös auttamaan jokaista yksilöä löytämään oman potentiaalinsa, joka jokaisella on syntyessään mutta jota ei ehkä aina osaa hyödyntää parhaimalla tavalla.
Olen lukenut kirjasta noin 1/3 osaa ja lämmin suositus kyseiselle jo nyt – on todella mielenkiintoista lukea, miten esimerkiksi hittibiisit ovat syntyneet (esim. Beatlesin Yesterday) pitkän työn tuloksena. Tarinat ovat todella inspiroivia ja innostavia! Kirjasta lisää ehkä myöhemmin, kunhan olen saanut sen kahlattua loppuun.
Koska ensimmäinen kirjani on faktapohjainen ajattelin, että toinen kirja voisi olla fiktion puolelta. Tämän osalta en kuitenkaan vielä tiedä mikä se olisi, joten ehdotuksia otetaan vastaan! Ainoastaan kauhua ja raakaa rikoskirjallisuutta en kykene lukemaan, olen mieleltäni hieman herkkä ja muutun vainoharhaiseksi 😀
Eli kysymys teille – mitä ihmettä sitä oikein lukisi tämän jälkeen? Saa ehdottaa fiktiota, mutta mieluusti kuulen suosituksia myös faktapohjaisesta kirjallisuudesta. Täytyyhän sitä lukemista jatkaa tämän jälkeenkin 😉
Ja hei haastan myös teidät siellä ruudun toisella puolella nappaamaan kirjan käteen! Olisi huippua kuulla, minkä kirjan olette lukeneet tai mitä olisi lukulistalla. Vinkit jakoon yhteisen hyvän vuoksi, eikös niin?
Toivon mukaan aurinkoista, tulevaa viikkoa ja lukemisen iloa kamut!
xx Krista
PS. Tiedättekö mikä on myös huippua? Universumien Tomu-trilogiasta alkaa HBO:lla tv-sarja marraskuussa ja Artemis Fowlista tulee leffa ensi vuoden puolella! Olen super innoissani, Universumien Tomun osalta oli sääli, että Kultaisen kompassin jälkeen eivät leffat enää jatkuneet. Ehkä sarjalla päästäisiin trilogian loppuun asti?
Otan haasteen vastaan 🙂 Aloitinkin juuri yhden kirjan, mutta otan tavoitteeksi lukea sen jälkeen vielä toisenkin tänä vuonna.
Hei mahtavaa! Laitetaan sitten viimeistään vuoden vaihteessa kirjavinkit jakoon 😊✔
Lukemisen iloa sinne Nonnas ☀️
Hei kiitos kirjavinkistä! Suosittelen vaan menemään kirjastoon, siellä itseä kiinnostavalle osastolle ja sieltä etsit vaikka takakannen tekstin perusteella jonkun mielenkiintoisen kirjan (tai helpoimman kautta – katsot netistä valmiiksi kirja-arvosteluita ja bongaat sieltä ne omimmat). 😀
Kirjat ja lukeminen on ihan parasta! Ihania lukuhetkiä <3
Oleppa hyvä ja samaan kategoriaan menee myös ”Originals”-niminen kirja, en muista tekijää mutta oli kirjastossa tämän Creative Curven vieressä 🙂 Joku toinen vaan ehti varaamaan sen kun jäin pohtimaan!
Ja näinhän se on tehtävä, täytyy vaan varata reippaasti aikaa – nimimerkillä ”hukun” aina kirjastoissa, rakastan pyöriä ja ihmetellä eri kirjoja 😂 Ajantaju menee aivan täysin mikä on ihanaa!
Ihania lukuhetkiä sullekin ❤
Joo, kirjastoon ei siis kiireessä :D<3