Menneen viikonlopun tunnelmia ja pari ajatusta ihmissuhteista

Viikonloppu oli ja meni – nyt on takki niin sanotusti täysin tyhjä. Mutta oli muuten aivan huikeat pari päivää! Ja näistä päivistä nyt hieman maanantain sateen kunniaksi lisää.

(Edit ennen julkaisua: Postaus sisältää muuten harvinaisen paljon meikäläisen naamaa. Oli muitakin mukana viikonloppua viettämässä vaikkei siltä näytä, haha. Kerrankin satuin olemaan kameran toisella puolella ja jopa yksi selfiekin tuli otettua! Ruosteinen tuotos alla, huomatkaa myös mm. taiteellisesti asetellut kangaskassit, muovipullot, aukinainen astianpesukone ja piikkipallo. Joka muuten pelastaa jalkapohjat.)

 

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin jäi tänä vuonna klassinen Ruisrock välistä. Väliin jättämiselle ei ollut sen painavampaa syytä, tuntui vain että välivuosi olisi paikallaan. Kolmen päivän festarointi ottaa aina osansa ja tänä vuonna yksikin päivä tuntui liialta kaiken muun härvellyksen keskelle. Päätimme kuitenkin vuosittaisen Ruisrock-tiimimme kesken viettää kahden päivän ”Varjoruissia” alias ”riemukkaita päiviä yhdessä” hieman erilaisten aktiviteettien parissa kuin normaalisti.

Viikonloppu piti sisällään muun muassa parisuhde-testiä lautapelin muodossa (kunnon ysäriltä tunnettu ”Tuttu juttu”, 0 kriisiä ja monta hyvää keskustelua eli taputukset sille! Plus hei voitto kotiin aye aye), pizzaa, intialaista ruokaa, jäätelöä, sipsiä, karkkia, viiniä, hengailua Aurajoen rannalla, naurua ja musiikkia bluetooth-kaiuttimen välityksellä.

 

 

Viikonlopun ehdottomasti odotetuin juttu oli Låna-veneen vuokraus ja piknik vetten päällä. Mikäli liikutte/asutte Turun suunnalla ja aurinko paistaa, niin ehdoton suositus kyseiselle aktiviteetille! Veneeseen mahtuu max. 8 henkeä ja vuokra-aikaa löytyy alk. 1h. Veneet toimivat täysin sähköllä ja vauhti ei päätä huimaa (paitsi aallokossa), joten ei tarvitse olla mikään merikapteeni osatakseen ohjata venettä eteenpäin. Pari polttariseuruettakin osui kanssamme samaan aikaan paikan päälle ja itseasiassa Låna taitaa myydä polttaripaketteja. Kannattaa siis kurkata jos jokin vastaavanlainen juhla on edessä 🙂

Ja ei, tämä mainos ei ole sponsoroitu saati kaupallinen yhteistyö, vaan hehkutus on tehty täysin omasta tahdosta ja maksut menneet omasta pussista 😀

 

 

Vuokrasimme veneen kahdeksi tunniksi ja lysti kustansi yhteensä koko porukalta 99€. Vuokra on toki korkea kahdelle hengelle, mutta näin jaettuna kahdeksaan osaan ei lainkaan mahdoton ja ehdottomasti jokaisen pennin väärti. Ainoa mikä ”yllätti” (…kuten aina…) oli tuuli. Alla olevat kuvat puhukoon puolestaan…

 

 

Toinen mikä yllätti oli aaltojen voima. Pari kertaa piti estää eväiden tippuminen pöydältä, paatin keinuessa rajusti ohi ajavien moottoriveneiden mukanaan tuomien tyrskyjen seurauksena. Mutta muuten kaikki sujui vallan mainiosti ja emme ajautuneet merihätään.

Pari ylistyssanaa on toki sanottava myös säästä – ihan H-U-I-K-E-A auringonpaiste ottaen huomioon alkuperäiset ennusteet (=kaatosade ja +10)! Ruisrockille uskollisesti säät siis suosivat ja sadepilvet ilmestyivät vasta sunnuntaina tänne ”Turun maalle”. Sateet olivatkin loistava syy vetäytyä sohvalle ja katsoa maratonina Stranger Thingsin kolmatta tuotantokautta. Nyt ei ole taaskaan mitään katsottavaa, heh. Kaikki hyvä loppuu aina liian nopeasti.

 


Viikonloppuna tunsin taas huimaa kiitollisuutta ystävistä ja siitä, miten heitä on tarttunut mukaan elämän eri ”aikakausilta”.
 Ihmisiä, jotka tuntevat sinut täysin eri ajoilta sekä vaiheilta. On mahtavaa, miten vuosien saatossa uusia ihmisiä hyppää sieltä täältä polulle mukaan, toisten taas kävellessä eri suuntaan. Ja joskus niiden eri suuntaan kävelevien polut risteytyvät vielä uudelleen omaan polkuun, vuosia myöhemmin.

Omasta mielestäni jokainen ihmissuhde, joka kohdalle osuu on omalla tavallaan arvokas ja tärkeä osa omaa sekä toisen kasvutarinaa. Jos näin voi sanoa. Kaikki ihmissuhteet eivät ole mukavia, helppoja, ehkä eivät edes sellaisia joita haluaisi muistella vuosienkaan jälkeen. Mutta kaikesta oppii, se oma kuuluisa nahka paksuuntuu. Toki olen myös sitä mieltä, että pelikortit eivät todellakaan tällaisissa tilanteissa mene tasan ja osa ihmisistä saa suoraan sanottuna aivan liikaa huonoa kohtelua osakseen. Enemmän kuin pystyy yksinään kantamaan. Siksi olen erityisen kiitollinen omasta lähipiiristäni ja elämäni ihmisistä.

Mites siellä ruudun toisella puolella viikonloppu sujui? Ainakin somesta päätellen 80% tutuistani viiletti festareilla, mikä ei yllätä – festareita kun oli tietääkseni ainakin kolme samana viikonloppuna.

Tsemppiä viikkoon!

suhteet oma-elama ystavat-ja-perhe ajattelin-tanaan
Kommentit (4)
 1. Vilhelmiina Hellstén
  9.7.2019, 08:14

  Oi vitsi että haluisin joku päivä vaan tulla Turkuun ja kerätä kasaan ihmisiä, ja vuokrata Låna! Turku on niin ihana kaupunki ja Aurajoenvarsi, äh koko city 🙂
  Joo, ei täälläkään missään festareilla oltu, enkä oo vielä ollu! Yhdet festarit kun pääsis kokemaan tälle kesälle, niin ois super! Tai ees jonkun bändin keikka, koska livemusiikki on aina niin eri kuin kuuntelis radiosta tms 🙂
  Äiti varmaan pyytää mua taas sen kanssa tanssilavalle, siis lavatansseihin, ja todellakin meen haha! Löytyy sieltä aina joitain nuoriakin seasta ja lavatanssit on kyllä ihan hauska kokemus – kannattaa edes kerran elämässä kokeilla vaikka ei osaiskaan tanssiaskeleita! 😀

  1. Joo ehdoton suositus Lånalle ja piknikille! Plus tietty koko tälle Turun kaupungille, kyllä täällä kelpaa <3 Tänne vaan!

   Lavatansseihin on pari kertaa pitänyt herra aviomiehen kanssa mennä, mutta sitten aina se jää. Johtuu varmaan siitä että tuntuu kuin olisi kaksi vasenta jalkaa haha 😀 Ehkä vielä jonain päivänä uskalletaan, varmasti ihan huippu kokemus! Siellä sitä livemusaakin olisi, woop woop.

   1. Vilhelmiina Hellstén
    9.7.2019, 14:05

    ”Varför Paris, vi har ju Åbo” on ollu mun mottoni jo pidemmän aikaa, se on niin Suomen Pariisi 🙂
    Mut hei, jostain on aina lähdettävä – tanssitaidon oppii vain tanssimalla! Rohkeasti vaan! 😀

    1. Loistava motto! Ja eiköhän sitä pidä vielä rohkaistua 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *