Oppitunteja elämäni naisilta

Olen kohdannut elämäni aikana useita eri naisia, jotka ovat vaikuttaneet siihen miten maailman näen. Osaa naisista en ole kuitenkaan tavannut kasvotusten, toiset taas ovat kulkeneet kanssani samaa polkua vain hetken verran. Ja sitten on tämä aivan oma ryhmänsä eli naiset, joiden kanssa kuljemme samaa polkua kunnes, avioliiton valoja lainaten, ”kuolema meidät erottaa”. Osan kanssa kuljemme käsikynkässä aina syntymästä toisen viimeiseen hengenvetoon, kun taas joidenkin kanssa polkumme ovat kohdanneet myöhemmin, mutta tiedämme kävelevämme yhdessä loppuun asti.

Elämäni naiset ovat viisaita ja empaattisia.  Ja miten paljon heitä onkaan vielä kohtaamatta! Toki haluan huomauttaa, että aivan yhtälailla ympärilläni on viisaita miehiä ja muita henkilöitä – heille tulkoon oma postauksensa myöhemmin.

Alla muutamia oppitunteja, joita olen elämäni naisilta oppinut;

Kaikki järjestyy, ennemmin tai myöhemmin. Kaikella on myös aina jokin tarkoitus, niin ärsyttävältä kuin sanonta kuulostaakin.

Ihminen nukahtaa, kun on tarpeeksi väsynyt – ja selviää yllättävän kauan vähillä yöunilla. Älä stressaa turhan paljon nukahtamisesta.

Älä siedä huonoa kohtelua, mutta älä jatkuvasti syytä muita ongelmistasi. Joskus on hyvä pysähtyä ja pohtia omia tunteitaan sekä käytöstään eri tilanteissa.

Jos et ymmärrä toisen tunteita, pohdi missä tilanteessa olet itse saattanut tuntea vastaavaa olotilaa. Elämästämme löytyy yleensä aina jokin peili, jonka kautta voimme peilata ja ymmärtää toisiamme paremmin. 

Kauneus kumpuaa sisältä, mutta vaikeinakin hetkinä muista pitää kulmat kunnossa.

Kun itkettää, itke. Lopulta saatat huomata itkun muuttuneen nauruksi.

Kaikki asiat tuntuvat helpommalta ulkoilmassa.

Et ole koskaan eksyksissä – olet aina jossakin. 

Älä jumiudu itsesääliin vaan toimi onnesi eteen. 

Rypyt ovat elämän kauneuspilkkuja.

Raha on kiva juttu, mutta mikäli et pidä siitä mitä teet – ei se ole sen arvoista pitkän päälle. Suuntaa kohti työtä ja ammattia, josta nautit. 

Paniikkikohtauksen iskiessä parasta on, kun vierelläsi on ihminen joka halaa eikä ota tilannetta turhan vakavasti. Jos saat toisen nauramaan olet voiton puolella – kevyt, hyvällä maulla varustettu tilannekomiikka auttaa aina.

Syö kasviksia ja hedelmiä, muista juoda vettä.

Usko itseesi, mutta älä polje toisia alas – nosta muut kanssasi ylös. Tämä pätee myös feminismiin. Feminismi on hieno aate niin kauan kun se ei polje toisen sukupuolen asemaa alas. Tasa-arvoinen yhteiskunta on tärkeä eikä itsestäänselvä asia, mutta sitä kohti ei tulisi mennä sokeasti toista sortamalla. Arvosta ja kunnioita toisia sukupuoleen katsomatta – yhdessä olemme vahvempia.

Voit olla samaan aikaan herkkä, että päämäärätietoinen. 

Ole juuri sellainen kuin olet äläkä stressaa muiden mielipiteistä – ihmiset eivät todellisuudessa jaksa kovinkaan kauan muistella elämäsi ”häpeäpilkkuja” tai ”mokia”. Kaikilla on liian kiire ajatella itseään.

Ei ole olemassa virheitä, on olemassa ainoastaan oppitunteja. Jotkut päätökset voivat kyllä olla huonompia kuin toiset, mutta kaikesta oppii ja mikään asia ei ole sellainen, mitä ei voisi korjata. Ja jos sitä ei voi korjata – anna olla ja jatka eteenpäin. 

Elämä on huomattavasti hauskempaa kun osaa nauraa itselleen.

Ihanaa ja rentouttavaa naistenpäivää kaikille <3

xx Krista

Lue myös:
Perjantain ilon aiheita
Kirjat, jotka olen lukenut tänä vuonna

suhteet ystavat-ja-perhe oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *