Kuinka pysyä elossa marraskuussa?

6017F662-72BD-4182-8D22-DD527F71A077.jpeg

Tämä vuosi on ollut monen suuren sisäisen muutoksen aikaa. 

Nyt, kun ollaan jo syvällä syksyssä ja talven kynnyksellä, olen huomannut kehoni jälleen ottavan takapakkia energisyydessä ja optimistisuudessa. Nykyhetkessä on aina hyvä olla, mutta kun tarkastelen velvollisuuksiani ja joudun tekemään pakollisia suunnitelmia tulevaisuudelle, ahdistus iskee vähän liiankin lujaa kasvoille.

Asia on näköjään ollut mielessäni jo aiemmin, kun kirjoitin hellästä syksystä ja jatkan sillä tiellä edelleen, töyssyineen kaikkineen. Lähinnä juuri oppiakseni jokaisen solun kautta, että niitä töyssyjä eikä mitään muitakaan juttuja ole otettava niin kovin vakavasti. Me olemme itse elämänvoima ja on sääli, että hajoamme joskus niin pienistä jutuista.

Marraskuu on monelle täällä pohjoisessa vaikea kuukausi. Pimeyttä, harmautta ja mustuutta. (Vaikka tämä marraskuun ensimmäinen on ollut aurinkoinen ja hämmästyttävän lämmin).

Minulla on ikävä itseäni sellaisena, kun uskon hyvään, kun pelkkä olemassaolo inspiroi luomaan ja tiedän, että elämä kannattelee. Sitä, kun vaikeat jutut ohittaa olankohautuksella ja suurimmissa arvokysymyksissä uskaltaa sanoa ääneen erimielisyydet ja ennen kaikkea elää yhdenmukaisesti omien arvojen kanssa.

4E048478-FD1A-4216-B9C9-8A10D688E679.jpegNyt marraskuussa ajattelin herätellä sisäistä lastani (tai ehkä sitä pelotonta olemusta), joka silloin tällöin hautautuu rahahuolien, vitutuksen ja maailmantuskan alle. Koska kun olemme itse yhtä hukassa kuin maailmanpolitiikka, emme voi myöskään antaa kaikkeamme näiden asioiden eteen.

Syyskuun viimeisenä päivänä aamujoogan jälkeen olin rullaamassa mattoa pois, kun mieleeni alkoi virrata erilaisia asioita, joiden muistan koskettaneen ja inspiroineen minua viime vuosien aikana. Kirjasin niitä ylös ja aion ripotella niitä usealle päivälle ja tuputtaa vähän taikaa tähän kehoon.

Ajattelin muun muassa…

 

…katsoa nämä: 

– Vaiana

– Kikin lähettipalvelu

– Amelie

– Toscanan auringon alla

– Luontodokumentteja

 

…kuunnella näitä:

 Feet in the Water (Eva & Manu)

– Jason Mraz

– Natalia Lafourcade

– La La Land -elokuvan soundtrack

 

…ujuttaa päiviini:

– Yhden uuden reseptin kokeilua viikossa

– Lukemista (oikeasti raivata muutaman kerran viikossa pari tuntia aikaa illalla pelkästään lukemiselle)

– Museossa/näyttelyssä/baletissa käymistä

– Kirjoittamista

– Joogaa ja meditaatiota

 

 

Energisoivaa marraskuun ensimmäistä ja maailman vegaanipäivää! <3

Mitä sellaisia varmoja inspiraationlähteitä teillä on?

Löydät blogin myös Instagramista.

Kommentit (2)
  1. Oih, Toscanan auringon alla on aina niin ihana leffa katsottavaksi <3
    Lukeminen on itselle yksi varmimmista inspiraation lähteistä, lehtien tai kirjojen. Myös dokumentteja olen katsonut viimeaikoina paljon, tajunnut niiden kautta jotain uutta. Ja myös vuorovaikutus ystävien ja tuntemattomien ihmisten kanssa ammentaa aina jotain uutta! 🙂

    1. Ah, perhe ja ystävät on kyllä erittäin tärkeitä myös. Dokumentit toimii hyvin mullakin, mutta nyt tuntuu että oon katsonut ja lukenut ehkä liikaakin, ja haluan katsoa just jotain Toscanan auringon alla tyyppistä kaunista puolta maailmasta 😀 

      Ihanaa viikonloppua <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *