Curly Girl -metodi on liian työläs

Olen nyt noudattanut Curly Girl -metodia noin puolitoista vuotta, eikä minulla ole vieläkään ihania laineita, koska en vain osaa tehdä niitä. Ja trust me, olen kokeillut kaikki mahdolliset shampoot, hoitoaineet, kiharavoiteet, geelit ja muotovaahdot (metodiin sopivat, totta kai), mutta vieläkään en saa aikaiseksi upeita laineita. Parhaiten hiukset kihartuvat, kun en laita niihin mitään aineita, ja annan niiden kuivua itsekseen. Ja tällä hetkellä hius on lopettanut kihartumasta lähes kokonaan, joten summa summarum – föönaan hiukseni suoriksi.

Selfie suoriksi föönatuin hiuksin.
Suoraksi föönaaminen on nopeampaa kuin kiharoiden houkuttelu.

Jos laitan hiuksiin aineita, paksut suortuvat erottuvat toisistaan ja koko pää näyttää vain olevan kasa lasimaista nuudelia. Päänahka on kuitenkin hyvässä kunnossa, eikä aiemmin siinä riesana olleita näppyjä enää löydy.

Selfie kiharoiden kera.
Minä hyvänä kiharapäivänä, jotka voi tähän mennessä laskea yhden käden sormilla.

Tällä hetkellä käytössä ovat shampoo ja hoitoainepala sekä hiuksiin jätettävä hoitosuihke. Etenkin hoitosuihke toimii todella hyvin, ja saa raidoitetut ja sävytetyt hiukseni jopa näyttämään hyväkuntoisilta! Moni tietty pesee vain hoitoaineella tai co wash -tuotteella metodissa, mutta oma hius kaipaa shampoopesua. Raikastan föönatut kutrini pesuväleissä kuivashampoolla, jossa kuitenkin on metodiin sopimatonta denaturoitua alkoholia, joka kuivattaa. Tsekkaan aina ennen ostoa tuotteen ainesosat Curlsbotista, jotta ostokset sopivat metodiin. Olen siirtynyt palashampooseen ja -hoitoaineeseen myös säästääkseni luontoa. Yksi pala kestää yllättävän kauan käytössä, ja se tulee pahvipakkauksessa muovin sijaan.

Hamppu hoitoainepala Flow Cosmeticsilta ja Unique Haircaren hiuksiin jätettävä hoitoaine.
Nyt käytössä ovat olut-kaura shampoopala ja hamppu hoitoainepala Flow Cosmeticsilta sekä Unique Haircaren hiuksiin jätettävä hoitoaine.

 

Curly Girl -metodin mukaan hiuksiin käytettävät tuotteet eivät saa sisältää mm. sulfaatteja tai silikoneja. Hiukset kuivataan pesun jälkeen vanhaan, pehmeään ja pestyyn t-paitaan. Metodin aloittaessa tehdään ns. final wash sulfaattishampoolla (itse käytin tähän Erittäin hienoa suomalaista shampoota ja näytin ihan Rölli-peikolta).

Selfie ja Rölli-peikko.
Who wore it better – yhdennäköisyys on ilmeinen!

Hiukseni ovat hieman kuivemmat kuin ennen metodia, koska käyttämissäni tuotteissa ei ole enää hiusten pintaa siloittavaa silikonia. Tähän olen kuitenkin löytänyt avun tuosta hiuksiin jätettävästä hoitosuihkeesta.

Moni Curly Girl tuote on niin stydiä kamaa, että hiukset näyttävät helposti likaisilta, vaikka ne olisi juuri pesty. Tämän vuoksi moni tuotteista onkin sitten jäänyt minulla käyttämättä.

Minä edestä ja takaa hiukset laineilla luonnostaan.
Näitä hyviä lainepäiviä ei valitettavasti enää juuri ole. Tässä en laittanut hiuksiin mitään tuotteita pesun jälkeen.

Kaikkine ploppauksineen (hiusten kuivaustekniikka), kuppikylpyineen (kiharan houkuttelutekniikka) ja hiusten kuivaamisineen diffuusorilla (vie ikuisuuden) sekä hiuksia peittävän castin puristelun pois (geelin kova pintakuori puristellaan pois) Curly Girl on aikava metodi, eikä monellakaan ole aikaa kiireisessä arjessaan noudattaa metodia. Metodi sopiikin parhaiten niille, jotka haluavat kuluttaa aikaa hiuksiinsa ja ovat valmiita kestämään monta yritys/erehdys -kierrosta etsiessään oikeinta hoitoa kiharoilleen .

Aino Elina

kauneus hiukset trendit
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *