Kahvisen kaakaotuorepuuron juju on taateleissa
Joulusta jäi jäljelle avaamaton taatelipussi, joten jotain niistä oli tehtävä, ennen kuin happanevat.
Pääsiäisloma tuli todella tarpeeseen! Jos se pänni, ettei viime sunnuntaina tekstiä kuulunut, kannattaa ottaa blogin Facebook-sivut seurantaan, joilla tiedotan, jos tekstiä ei sinä viikkona synny.
Tervetuloa Aino Elinan keittiöön, aineksista voit tehdä niin tuorepuuron, kuin surauttaa koko komeuden blenderissä ja juoda smoothiena. Sporttipirkolle tämä on hyvä valinta: yhdessä annoksessa on yli 40 gr proteiinia!
Aino Elina

Kahvinen kaakaotuorepuuro
Ainekset (2 annosta)
- 2 dl
- / 60 gr kaurahiutaleita
- 1 rkl
- chian siemeniä
- 1 rkl
- pellavansiemeniä
- 2 rkl
- / 30 gr kaakaonmakuista proteiinijauhetta
- 1 tl
- kaakaojauhetta
- 200 ml
- kylmää kahvia
- 50 ml
- mantelimaitoa
- 10 kpl
- pehmeää, kivetöntä taatelia
- 250 gr
- maitorahkaa
Tee näin:
Laita taatelit, kahvi ja mantelimaito blenderiin ja pyöräytä. Koneen tehdessä taikojaan sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää noin kaksi kolmasosaa blenderin annista kuiva-aineisiin ja sekoita hyvin. Lisää maitorahka ja hämmennä, kunnes maitorahka on täysin sulautunut. Lisää loppuneste blenderistä massaan ja sekoita vielä kertaalleen. Lisää astian päälle kansi tai elmukelmu, ja siirrä se yön ajaksi, tai vähintaan neljäksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.
Yritin tehdä reseptistä helpomman käyttämällä annosmäärissä esimerkiksi sekä desilitroja että grammoja.
Aamulla voit jakaa tuorepuuron annoksiksi, ja koristella marjoilla. (En suosittele kissankarvoja 🤪)
Hyvää ruokahalua! Tällä satsilla (makean)nälkä pysyy pitkään kaukana 😉