Miksei minusta ole leipuriksi

Aina muutaman kerran vuodessa saan suuruushulluuskohtauksen, ja ajattelen, että ”vetäisenpä reseptin omasta päästäni”. Ja aina tuloksena on täystyrmäys kanveesiin.

Banaanit olivat menossa jo lähes eläväisen tuolla puolen, ja jääkaapissa oli jogurtti happenemassa. Biojätteen sijaan päätin vähentää ruokahävikkiä ja leipoa kakun. Muistelin epäonnistuneita, raakoja kakkujani – ja suunnitelmaksi muotoitui muffinit. Ne ainakin paistuvat tasaisesti (tai niinhän minä vielä tuossa vaiheessa luulin).

Tungin taikinaan mitä kaapista sattui löytymään ja siitä tuli aika kostea. Mutta mitäs siitä, uuni tulille ja pellit uuniin.

Muffinitaikina valmiina uuniin.
Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä hyvältä. Vähänpäs tiesin.

20 minuuttia myöhemmin muffinit ovat yhä raakoja sisältä, mutta rapsakkaan käristyneitä pohjalta – sillä lailla!

Nämä menevät pakkaseen – kyllä ne joku makeanhimoinen syö (eli minä).

Toivottavasti miehelle käy uudenvuoden juhlintaan jälkiruuaksi Lidlin valmis paahtovanukas.

Aino Elina

hyvinvointi hopsoa ruoka-ja-juoma