Mitä haluaisin sanoa nuorelle itselleni

Viime viikonloppuna kävimme siskontytön lakkiaisissa. Tämä tärkeä siirtymäriitti sai minut miettimään, mitä neuvoja antaisin nuoremmalle itselleni.

Nuoruus on edessä vain kerran. En oikeastaan kadu mitään, mutta on asioita, joita olisi kenties kannattanut tehdä toisin.

  1. Ystävyyssuhteista kannattaa oikeasti pitää huolta

Aikuisena ystävystyminen on huomattavasti hankalampaa kuin nuorempana. Toivoisin, että olisin pitänyt yhteyttä niihin ystäviin, joiden kanssa olin nuorena läheinen, mutta jotka nyt ovat typistyneet vain Facebook-kontakteiksi. Kynnys ottaa yhteyttä kasvaa koko ajan vain isommaksi, kunnes se on niin valtava, että et enää saa mitään aikaiseksi.

Kaksi naista.
Ystävät tulevat AINA ennen miesystäviä.

 

  1. Älä tuhlaa aikaa miesvauvoihin

Jos miesystäväsi jatkuvasti painostaa sinua perumaan näkemiset rakkaiden ystäviesi kanssa, on aika heittää mies mäkeen. Todellisuudessa taustallahan on se, ettei hän luota sinuun, ja epäilee sinun vikittelevän muita miehiä vapaana iltanasi (aivan kuin ystävien näkemisestä ei olisi ollut viihdykettä kylliksi yhdelle illalle).

Mies istuu yksin selin katsojaan.
Menikö tunteisiin – no hyvä!

 

  1. Älä vertaile itseäsi muihin

Aina joku on älykkäämpi tai kauniimpi, mutta hän ei ole sinä. Se, että olin nuori rintavarustusta palvovalla 90-luvulla sai minut tuntemaan itseni todella pienine rintoineni ja poikamaisine vartaloineni puolinaiseksi – plussaa poikaystävästä, joka kehotti minua hankkimaan silikonirinnat. (Viimeistään tuossa vaiheessa tämän takamukseen olisi pitänyt ilmestyä kengänkuva).

Paistetut kananmunat pannulla.
TBH: tämä kuvaus kuppikoostani on tosi vielä tänäkin päivänä.

 

  1. Älä pyöräile humalassa ja ilman kypärää

Syömähammashan siinä meni. Pyörä osui rotvallin reunaan minun räplätessä kännykkääni ja lensin suoraan naamalleni. Opiskelijaterveydenhuollossa luulivat ensin minut nähdessään, että minut oli pahoinpidelty. Tuon jälkeen en enää ole paljoa pyöräillyt.

Pyöräilevä nainen pyöräilykypärä päässä.
Pyöräonnettomuudestani en voi syyttää kuin itseäni.

 

  1. Sano enemmän kyllä

Kyllä uusille asioille, ideoille ja uusille kohtaamisille. Vaikka välttelenkin ihmisvihaajana introverttinä pakkominglausta (tvinglausta?) kuin ruttoa, uusien ihmisten tapaaminen oman kuplan ulkopuolelta tai jonkun uuden asian kokeilu ihan vähän epämukavuusalueella oikeasti avartaa maailmankuvaa.

Kyllä -kyltti.
Myös ein sanominen on vapauttavaa: kokeile vaikka 😉 Omat rajat ovat tärkeitä.

 

Entä sinä? Minkälaisia ohjeita antaisit nuorelle itsellesi? Kommentoi alle!

Kuvat Unsplash

Aino Elina

hyvinvointi ajattelin-tanaan hyva-olo oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *