Nyt on hyvä aika vaihtaa viherkasveille mullat

Huonekasvieni elämänlaatu parani huomattavasti liityttyäni viherkasvien hoitoa käsittelevään fb-ryhmään. Tällä viikolla vaihdoin lounastunnilla aina syönnin jälkeen yhdelle kasville mullat ja ruukutin uuteen ruukkuun.

Tulilatva, mehiruusuke ja aloe vera kapeassa ruukussa teräsvadin päällä.
Jouluasetelma sai uuden mehiruusun poistettuani huonoon kuntoon menneet havut. En saanut aloe verasta tuota tekolunta pois millään vesipesulla – miten sen saisi pois? Aluslautasena toimiva teräsvati on sisustus Daysta, ja tarkoituksena on täyttää tarjotin mehikasveilla.
Kultaköynnös koriruukussa.
Ruukutusrundi alkoi tästä kultaköynnöksestä, johon ostin Tokmannilta altakasteluruukun ja sille päälliseksi korin.

Isoimmat kasvit ovat nyt altakasteluruukuissa. Koska muoviruukku ei yksistään ole kauhean kivan näköinen hankin ruukuille myös suojakorit. Onneksi läheisestä kauppakeskuksesta löytyy paljon vaihtoehtoja. Osan ruukuista ja koreista tilasin verkosta.

Orkidea ja peikonlehti senkin päällä.
Vaihdoin orkidealle ja peikonlehdelle mullat, lisäksi jälkimmäinen pääsi isompaan ruukkuun. Kori on henkkamaukasta. Orkidea tarvitsee vielä tukikepit.

Itselleni tuli yllätyksenä, että orkideoista poistetaan kukkimisen jälkeen se pieni multa- tai sammalpaakku kokonaan, ja istutetaan pelkät juuret orkideamultaan. Myöskään kukkavanoja ei leikata kukkimisen jälkeen pois, koska niihin saattaa tulla uusi kukinta. Aina oppii jotain uutta. 😉

Eniten ongelmia aiheutti limoviikuna, joka oli naimisissa ruukkunsa kanssa. Kädet verillä en ihan kokenut eläväni elämäni parasta aikaa. 😄

Limoviikuna korissa ja orkidea lasiruukussa.
Limoviikuna sai uuden altakasteluruukun ja sen suojaksi sisustus Daysta ostetun korin. Isossa orkidearuukussa olikin kaksi orkideaa – molempien juuret olivat etupäässä hengissä, mutta toisessa ei ole yhtään lehtiä. Poistin kuolleet juuret ja sammalpaakut.

Seuraava vaihe on kasvivalon ostaminen valottomaan ja vetoiseen nurkkaan levysoittimen viereen, missä kasvit yleensä tekevät kuolemaa. Ajattelin normilamppua, johon yhdistän kasvipolttimon. Muut kasvit saavat nyt tulla toimeen itä tai länsi-ikkunalla, tai hajavalossa.

Levysoitin Palaset-laatikoston päällä ja tiiliseinä.
Tämä kylmä ja pimeä nurkka on kuoleman laakso viherkasveille ja tarvitsee kasvivalon.

Tuleva isompi projekti kasvien kanssa on kesän parvekekasvien esikasvatus. En vain tiedä, mihin ne mahduttaisin – meillä on vähän pulaa tilasta. Loft-asunto paljastaa oitis, jos kerää liikaa materiaa. Henkilökohtaisesti pitäisin enemmän asunnosta, jossa on väliseinät. 🤷🏻‍♀️

Anopinkieli artisokanmuotoisessa ruukussa.
Visioin tähän artisokka-ruukkuun anopinkielen  ja kas Tokmannilta löytyikin pirteä yksilö. Vai onko tämä anopinhammas, kun lehdet ovat noin leveät? Ruukku on Parolan rottingista.

Aino Elina

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *