Sitä saa mitä tilaa?

Kansa saa sellaiset johtajat mitä ansaitsee, mutta kyllähän tämä on melkoista suossa tarpomista seuraavat neljä vuotta.

Iltalehti teki Jungle Juice Barin perustajasta Noora Fagerströmistä haastattelun, joka kohautti (vaikka oli maksumuurin takana, eikä suurin osa edes päässyt juttuun käsiksi). Lopulta Iltalehti julkaisi koko haastattelun translitteroinnin. Ne, jotka eivät haastattelua ole lukeneet, niin haastattelun anti oli suunnilleen tämän kaltainen: mee köyhä töihin, tietty leikkaukset kohdistuvat pienituloisiin, kaikki on kiinni asenteesta ja töistä irtisanomisen tulisi olla helpompaa. Fagerström itse sanoi järkyttyneensä alkuperäisen jutun sisällöstä, mikä herättää kysymyksiä siitä, tuliko Fagerströmille itselleen yllätyksenä, miten oikealla hän sitten loppujen lopuksi olikaan. (Fagerströmin puoliso sai puolisonsa saamasta kritiikistä somessa paskahalvauksen, joka sitten olikin ihan oma juttunsa.)

Kuva seinästä, jossa lukee: leave no one behind.
Ketään ei jätetä, paitsi jos olet köyhä eikä sinulla ole töitä. Kuva Unsplash.

Fagerströmin vanavedessä joku kaivoi naftaliinista Björn Wahlroosin kertomaan Turun Sanomille (linkki kokoomuksen Verkkouutisten referaattiin jutusta), että tämä on nyt paras hallitusohjelma evö.

Lisäksi rikkaana nukkuu paremmin, kun uskoo esimerkiksi seuraavan kaltaisiin harhoihin: ”Ihmiset, jotka tekevät paljon rahaa, käyttävät paljon rahaa, ja kun he käyttävät paljon rahaa, niin rahaa riittää kaikille”, Wahlroos totesi. Tietty hienoa, että joku vielä uskoo trickle down -efektiin. Se kun on useissa tutkimuksissa todettu paikkansapitämättömäksi.

Seinä, jossa lukee: Everyone is welcome.
Kaikki ovat tervetulleita, mutta jos olet rikas huippuosaaja olet tervetulleempi kuin köyhä (ja karkotamme sinut työttömyyden sattuessa myöhemmin). Kuva Unsplash.

Tuskin tästä kaikesta oli selvitty, kun hallitus julkaisi rasismitiedonantonsa. Tiedonantoa pidettiin tärkeänä siinä mielessä, että RKP suostuu jäämään rasismikohuissa ryvettyneiden Perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen. Koska työskentelen kielen parissa, jäi mieleeni rasismitiedonannosta tämä kohta: ”Kriminalisoidaan holokaustin kielto.” Eli onko holokausti nyt siis sallittua? Hmmmmm? Sen pitäisi olla ”kriminalisoidaan holokaustin kiistäminen”, ei kielto. Onko tämä nyt sitä kuuluisaa tekoälyn hyödyntämistä hallinnossa? Josko joku muu voisi tehdä hallituksen tiedoksiannot kuin googlekääntäjä?

Pääministeri Sanna Marin.
Entinen pääministeri ja SDP:n puheenjohtaja Sanna Marin 28.10. 2021 saamelaisten totuus- ja sovintokomission työn aloittamisesta kertoneessa tiedotustilaisuudessa. © Laura Kotila | valtioneuvoston kanslia.

Pääoppositiopuolue SDP vaihtoi perjantaina Jyväskylässä puheenjohtajansa Sanna Marinista Antti Lindtmaniin. Ihan vaan kysyn teiltä, jotka äänestitte viime eduskuntavaaleissa SDP:tä, että miten voitte? Äänestitte Marinin johtamaa puoluetta, joka kuitenkin nyt otti uudella puheenjohtajavalinnalla aimo harppauksen vasemmalta oikealle.

Elämme kovia aikoja ystävä hyvä.

Aino Elina

puheenaiheet ajattelin-tanaan uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *