Taimia siellä taimia täällä

Löysin naamakirjasta Siemenestä kasvatetut -ryhmän, ja se on taas menoa!

Nähtävästi kevätvillini on uusien siementen istutus. Puoliso jo sarkastisesti totesi ihmisten elintilan pienenevän ratkaisevasti kasvien elintilan jatkaessa kasvuaan.

Minikasvihuone ja maissinversot.
Tämmöinen minikasvihuone on todella kätevä, jos ei halua käyttää versojen päällä tuorekelmua.

Maissikin valmistui pääsiäisruohoksi mukavasti pääsiäisen jälkeen. Tarkoituksena oli tarjoilla popcorn-pussista kasvatetut maissinversot kissoille, mutta ei näytä tekevän kauppaansa. ”Meidän Murrelle kelpaa vain paras tähti-misse”, vai miten se meni?

Kuvassa maissinversot ruukuissaan.
Kylvin popcornjyvät vähän myöhään, niin nyt oras on parhaassa pääsiäiskukoistuksessaan. Tähän meni yhteensä puoli pussia. Meillä on useita laakeita ruukkuja puolison taannoisen bonsai-harrastuksen myötä.

 

Pääsiäismaanantaina puoliso kokkasi lammasta ja minä leivoin sitruunajuustokakkua istuttaen samalla sitruunoista löytämäni siemenet. Laitoin vielä keskiviikkona kahvitauolla mandariinin siemenet kavereiksi. Visioin siis asuvani tulevaisuudessa sitrusmetsässä, jos vain ruojat suostuvat itämään.

Kuva juustokakun viipaleesta ruokapöydällä, taustalla kirjahylly, koska asumme ahtaasti.
Ja tähän päätyi loppu sitruunasta.

Lisäksi tilasin vielä netistä kääpiöbanaanin, kääpiöauringonkukan ja värinokkosen siemeniä. Banaania kuvattiin ”jännäksi” kasvatettavaksi – saa nähdä, mitä se sitten oikeasti on. Paremmat eväät menestykseen on varmaankin sitrushedelmillä, koska mies ei anna muuttaa kämppäämme trooppiseksi paratiisiksi. (Pyh, ei mitään seikkailuhenkeä, onhan homekin vain vihreää kasvustoa 😜)

Ostin pari Pentikin jakkaraa Fb:stä viherkasvien alustoiksi, mutta tällä hetkellä ne hengaavat parvekkeella, kunnes keksin niille otollisen paikan.

Pentikin jakkarat parvekkeella.
Muotokieli on jakkaroissa kaunis, mutta ovat kyllä elämän kolhimia.

Makkarissa jakkarat nostaisivat kasvit tarpeeksi ylös, koska ikkunoiden alaosan luonnonvalon peittää nyt parvekkeen sohva. Toisaalta pelkään niiden olevan siinä vain tiellä.

Äh, en osaa päättää kai nuo voivat olla vielä tovin parvekkeella, kunnes keksin jotain.

Aino Elina

koti sisustus piha-ja-puutarha kirppisloydot
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *