Tuorepuuro x 3: herkullista ja nopeaa

Tuorepuuro kolmella tavalla: yksi on arkituorepuuro, jota syön usein, toinen proteiinituorepuuro, josta saan voimaa treeneihin ja kolmas on vegaaninen herkkutuorepuuro, joka piristää viikonloppuaamuja.

Vanhana kunnon torkuttajana aamut voivat pahimmillaan olla yhtä kaaosta. Olen nopeuttanut aamujani valmistamalla tuorepuuron tekeytymään edellisenä iltana jääkaappiin. Aamulla lisään tuorepuuroon vain hedelmät ja marjat, ja voilà: helppo aamupala on valmis!

Proteiinituorepuuro banaanilla.
Treenipäivän aamuna syön proteiinituorepuuron banaanilla.
Vegaaninen herkkutuorepuuro kinuskikastikkeella.
Vegaaninen herkkutuorepuuro kinuskikastikkeella vie kielen mennessään.

Menevätkö tuorepuuroreseptit kokeiluun? Kommentoi ihmeessä alle, mitä tykkäsit!

Aino Elina

Banaaninen tuorepuuro

Ainekset (2 annosta)

60 gr
pikakaurahiutaleita
8 gr
chian siemeniä
8 gr
pellavansiemeniä
1 ripaus
suolaa
220 gr
vähärasvaista kreikkalaista jogurttia
30 gr
mantelimaitoa
1 kpl
banaania
60 gr
marjoja
8 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 8 h

Tee näin:

Sekoita ensin kuivat aineet ennen kuin lisäät jogurtin ja mantelimaidon. Laita sekoitusastiaan kansi (esimerkiksi tuorekelmu) ja siirrä se jääkaappiin odottamaan seuraavaa aamua.

Aamulla: notkista puuro tilkalla mantelimaitoa ja muusaa banaani puuroon. Lisää puuron päälle haluamiasi marjoja, itselläni valinta olivat puolukat.

Proteiinituorepuuro

Ainekset (2 annosta)

60 gr
pikakaurahiutaleita
8 gr
chian siemeniä
8 gr
pellavansiemeniä
2 rkl
vaniljan makuista proteiinijauhetta
1 ripaus
suolaa
250 gr
vähärasvaista rahkaa
100 gr
vähärasvaista kreikkalaista jogurttia
30 gr
mantelimaitoa
2 rkl
maapähkinävoita
60 gr
marjoja (happamia)
8 h 15 min
{
AKTIIVINEN 15 min
PASSIIVINEN 8 h

Tee näin:

Sekoita ensin kuivat aineet ennen kuin lisäät mantelimaidon. Sekoita ja lisää rahka ja jogurtti. Laita sekoitusastiaan kansi ja siirrä se jääkaappiin odottamaan seuraavaa aamua.

Aamulla: notkista puuro tilkalla mantelimaitoa. Sekoita mukaan maapähkinävoi. Lisää puuron päälle haluamiasi marjoja tai hedelmiä.

Laskin ruoka-ainelaskurin avulla, että yhdessä annoksessa on lähes 50 gr (tarkalleen 49,4 gr) proteiinia. Puoliso kuvaili makuelämystä ”kuin söisi puuromaista energiapatukkaa”. Proteiinituorepuuro pitää nälän todella hyvin poissa, eikä tule naposteltua ruokailujen välissä!

Vegaaninen herkkutuorepuuro

Ainekset (2 annosta)

60 gr
pikakaurahiutaleita
8 gr
chian siemeniä
8 gr
pellavansiemeniä
2 rkl
hasselpähkinärouhetta
1 ripaus
suolaa
220 gr
Alpro Greek style vanilja
30 gr
mantelimaitoa
60 gr
marjoja (happamia)
Vegaaninen kinuskikastike
1,25 dl
ruokakaurakermaa
½ dl
tummaa siirappia
0,75 dl
sokeria
15 gr
margariinia
1 ripaus
suolaa
8 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 8 h

Tee näin:

Sekoita ensin kuivat aineet ennen kuin lisäät Alpron Greek stylen ja mantelimaidon. Laita sekoitusastiaan kansi ja siirrä se jääkaappiin odottamaan seuraavaa aamua.

Aamulla: notkista puuro tilkalla mantelimaitoa. Lisää puuron päälle sulatettuja puolukoita tai karpaloita.

Kinuskikastikkeen valmistus: Keitä hiljalleen ainekset kattilassa miedolla lämmöllä (n 15 min) sekoitellen. Nosta pois levyltä ja lisää margariini nopeasti sekoittaen. Sekoita kunnes rasva sulaa. Lisää suola ja kaada puuroannoksen päälle. Kastike säilyy aika juoksevana.

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Suosittelen
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.