Tuorepuuro x 3: herkullista ja nopeaa
Tuorepuuro kolmella tavalla: yksi on arkituorepuuro, jota syön usein, toinen proteiinituorepuuro, josta saan voimaa treeneihin ja kolmas on vegaaninen herkkutuorepuuro, joka piristää viikonloppuaamuja.
Vanhana kunnon torkuttajana aamut voivat pahimmillaan olla yhtä kaaosta. Olen nopeuttanut aamujani valmistamalla tuorepuuron tekeytymään edellisenä iltana jääkaappiin. Aamulla lisään tuorepuuroon vain hedelmät ja marjat, ja voilà: helppo aamupala on valmis!


Menevätkö tuorepuuroreseptit kokeiluun? Kommentoi ihmeessä alle, mitä tykkäsit!
Aino Elina
Banaaninen tuorepuuro
Ainekset (2 annosta)
- 60 gr
- pikakaurahiutaleita
- 8 gr
- chian siemeniä
- 8 gr
- pellavansiemeniä
- 1 ripaus
- suolaa
- 220 gr
- vähärasvaista kreikkalaista jogurttia
- 30 gr
- mantelimaitoa
- 1 kpl
- banaania
- 60 gr
- marjoja
Tee näin:
Sekoita ensin kuivat aineet ennen kuin lisäät jogurtin ja mantelimaidon. Laita sekoitusastiaan kansi (esimerkiksi tuorekelmu) ja siirrä se jääkaappiin odottamaan seuraavaa aamua.
Aamulla: notkista puuro tilkalla mantelimaitoa ja muusaa banaani puuroon. Lisää puuron päälle haluamiasi marjoja, itselläni valinta olivat puolukat.
Proteiinituorepuuro
Ainekset (2 annosta)
- 60 gr
- pikakaurahiutaleita
- 8 gr
- chian siemeniä
- 8 gr
- pellavansiemeniä
- 2 rkl
- vaniljan makuista proteiinijauhetta
- 1 ripaus
- suolaa
- 250 gr
- vähärasvaista rahkaa
- 100 gr
- vähärasvaista kreikkalaista jogurttia
- 30 gr
- mantelimaitoa
- 2 rkl
- maapähkinävoita
- 60 gr
- marjoja (happamia)
Tee näin:
Sekoita ensin kuivat aineet ennen kuin lisäät mantelimaidon. Sekoita ja lisää rahka ja jogurtti. Laita sekoitusastiaan kansi ja siirrä se jääkaappiin odottamaan seuraavaa aamua.
Aamulla: notkista puuro tilkalla mantelimaitoa. Sekoita mukaan maapähkinävoi. Lisää puuron päälle haluamiasi marjoja tai hedelmiä.
Laskin ruoka-ainelaskurin avulla, että yhdessä annoksessa on lähes 50 gr (tarkalleen 49,4 gr) proteiinia. Puoliso kuvaili makuelämystä ”kuin söisi puuromaista energiapatukkaa”. Proteiinituorepuuro pitää nälän todella hyvin poissa, eikä tule naposteltua ruokailujen välissä!
Vegaaninen herkkutuorepuuro
Ainekset (2 annosta)
- 60 gr
- pikakaurahiutaleita
- 8 gr
- chian siemeniä
- 8 gr
- pellavansiemeniä
- 2 rkl
- hasselpähkinärouhetta
- 1 ripaus
- suolaa
- 220 gr
- Alpro Greek style vanilja
- 30 gr
- mantelimaitoa
- 60 gr
- marjoja (happamia)
- Vegaaninen kinuskikastike
- 1,25 dl
- ruokakaurakermaa
- ½ dl
- tummaa siirappia
- 0,75 dl
- sokeria
- 15 gr
- margariinia
- 1 ripaus
- suolaa
Tee näin:
Sekoita ensin kuivat aineet ennen kuin lisäät Alpron Greek stylen ja mantelimaidon. Laita sekoitusastiaan kansi ja siirrä se jääkaappiin odottamaan seuraavaa aamua.
Aamulla: notkista puuro tilkalla mantelimaitoa. Lisää puuron päälle sulatettuja puolukoita tai karpaloita.
Kinuskikastikkeen valmistus: Keitä hiljalleen ainekset kattilassa miedolla lämmöllä (n 15 min) sekoitellen. Nosta pois levyltä ja lisää margariini nopeasti sekoittaen. Sekoita kunnes rasva sulaa. Lisää suola ja kaada puuroannoksen päälle. Kastike säilyy aika juoksevana.