Vaarallisen lähellä valmistumista

Opinnäytetyöni julkaistiin tällä viikolla Theseuksessa, joten alan olla aika lähellä valmistumista. Työni käsitteli median maksumuureja ja niiden parhaita käytäntöjä. Olen tykännyt opiskella Haaga Heliassa journalismin ylemmässä koulutusohjelmassa, mutta nyt on pian aika jättää jäähyväiset – ainakin vähäksi aikaa – opiskelulle. Kiitos vielä kaikille opinnäytetyöni kyselyyn vastaajille!

Pitkähiuksinen ihminen sanomalehti päänsä päällä peittäen kasvot ja päälaen.
Opinnäytetyön kirjoittaminen oli täynnä tuskaa. Ennen viimeistä palautusta toisen arvioijan toimesta työn seitsemästä luvusta uusiksi meni kolme.

Aloitin opintoni jo vuonna 2019, mutta opinnäytetyö jäi muiden opintojen jälkeen roikkumaan. Onneksi sain ottaa sitä varten vapaata, niin kaikki opintosuoritukset on nyt tehty!

Valmistun, mutta en kyllä koe olevani koskaan valmis – niin ammatillisessa mielessä kuin muutenkaan. Aina on jotain parannettavaa. Minulla on opintovapaata vielä kesäkuu jäljellä, ja aion käyttää sen terveelliseen elämään panostamiseen. Ensimmäinen muutos on jo tehty: lopetin itseni jatkuvan punnitsemisen. Muutos on iso askel, koska aiemmin punnitsin itseni joka päivä. Yritän myös kuunnella kehoani enemmän syömisissäni.

Henkilö henkilövaa'alla, esillä kuvassa vain jalat ja vaaka.
Vaa’an lukema ei kerro mitään ihmisarvosta.

Olen aloittanut tavoitteellisen kuntosalitreenaamisen toiveenani terve ja toimiva keho läpi elämän. Panostin itseeni ja otin saliltani personal trainerin, jonka kanssa treenaamme kerran viikossa. Siitä on oikeasti ollut huomattavasti hyötyä, koska pt korjaa väärät tottumukset tehdä liikkeitä. Lisäksi olen oppinut häneltä paljon lisää liikkeitä. Tangolla ja painoilla pääsee jo pitkälle, ja käytänkin varsinaisia kuntosalilaitteita tällä hetkellä aika vähän. Muuten treenaan itsenäisesti salilla ja käyn joogassa. Syksyllä salillani luultavasti toteutuu bootcamp jo jonkin aikaa treenanneille, johon todennäköisesti myös ilmoittauduin. Bootcamp-ryhmä ei ole liian iso, ja on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat treenata personal trainerin opastuksella, mutta joille yksilötunnit ovat liian hintavia.

Kuva kuntosalin painoista, taustalla nainen tekee olkapäätreeniä.
Personal trainerin palkkaaminen oli hyvä päätös!

Joogasta pidän, koska se rauhoittaa minua, ja laittaa syvät lihakset työhön. En todellakaan ole hyvä joogassa, ja tuskin minusta sellaista koskaan tulee, mutta pidän siitä. Olen joogiksi liian jäykkä. Tämä on tietynlainen ahaa elämys, että meidän ei tarvitse ollakaan hyviä asioissa, joita tykkäämme tehdä. Haaveilen jossain ihanassa kohteessa järjestetystä joogaleiristä terveellisine ruokineen, ja suunnittelimme siskoni kanssa menevämme sellaiselle tulevaisuudessa. Ensiksi täytyy vain säästää – valitettavasti leirit ovat aika hintavia. Mutta varmasti sellainen once in a lifetime -kokemus. Vinkkejä hyvistä joogaleireistä otetaan vastaan!

Aino Elina

Nainen takaapäin kuvattuna vastavalossa istumassa risti-istunnassa, taustalla palmu.
Joogaleiri olisi pitkäaikainen haave.

PS: 19 viikkoa vaatteidenostolakkoa takana. Opin tällä viikolla, etten todennäköisesti voikaan ostaa suunnittelemaani mekkoa vaatelakon jälkeen, koska sen materiaalia ei enää ole saatavilla. Tulen kuitenkin toimeen ihan hyvin ilman. Esimerkiksi tälläkin hetkellä vaatekaapissani on vaatteita, missä on vielä hintalaput tallella. Enköhän siis löydä omasta vaatevarastostani jonkun koltun valmistujaisiini, jotka hyvässä lykyssä ovat jo tässä kuussa.

Kuvat oma arkisto ja Unsplash.

Auta Ukrainan sodan uhreja – katso kooste avustuskohteista tästä: https://linktr.ee/apuaukrainaan

hyvinvointi opiskelu suosittelen liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *