Hei hei ja nähdään!
Tervetuloa blogin omille sivuille : www.happythymesblog.com
Tule kylään ja jätä rohkeasti kommenttia, ettei tartte yksin huudella 🙂 (huom. myös puhelimella kommentointi toimii nyt)!
NÄHDÄÄN!
Tervetuloa blogin omille sivuille : www.happythymesblog.com
Tule kylään ja jätä rohkeasti kommenttia, ettei tartte yksin huudella 🙂 (huom. myös puhelimella kommentointi toimii nyt)!
NÄHDÄÄN!
Nämä sämpylät ovat ehkä parasta mitä kakkakuulista kukkakaalista saa aikaiseksi! Ohje tuli vastaan my new roots-blogissa ja pakkohan näitä oli kokeilla. Mielessä oli jo uunituore, vielä lämmin sämpylä, johon voinokare päälle sulamaan…Ja kyllä nyt löytyi hyvä kilpailija tavalliselle sämpylälle ja vieläpä paljon nopeampi valmistaa.
Kotoa löytyi jo valmiiksi kaikki ainekset, ainostaan kukkakaali piti hakea kaupasta. Tykkään resepteistä joihin ei tule turhan montaa eri ainesosaa ja jotka ovat nopea valmistaa. Uunnissa olo aika voi olla vaikka kuinka kauan, kunhan ”vatkaamiseen ja kaulimiseen” ei kulu montaa minuuttia.
Näistä sämpylöistä tulee pienellä vaivalla ihanan rapeita ja ilmavia, varsin jännä koostumus kukkakaalin vuoksi, mutta maku on melkein kuin tavan sämpällä.hmmm. Parhaimmalta nämä maistuvat uunista ulos tultua, hiukan jäähdyttyä. Sen jälkeen paras säilytyspaikka on ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Tosin huhu kertoo, että muutaman päivän säilytyksen jälkeen rasia kannattaa avata jossain muualla kuin julkisella paikalla, nimittäin haju alkaa muistuttamaan hieman rikkistä (a.k.a fart-y). Onneksi meillä nämä eivät tule säilymään siihen asti, vaan aion uudelleen lämmittää loput huomiseksi aamupalaksi. Täydellistä aamupalaksi!
Kukkakaali-sämpylät
1 iso kukkakaali
1/2dl mantelijauhetta
1/2dl oluthiivahiutaleita
1 1/2tl merisuolaa
1/2tl valkosipulimaustetta
2 munaa
1rkl seesaminsiemeniä
1rkl psyllium kuitujauhetta