Kurpitsa-munakoiso-halloumisalaatti persikoilla ja pähkinöillä
Pöö!
Salaatti halloween-pöytään.
Hankin vasta äskettäin uuden grillipannun ja sehän vasta onkin aivan älyttömän kätevä näin syksyisin ja talvisin, jos ei huvita ulkona grillata. Eihän sitä ulkona grillaamista tietenkään estä talvi eikä pakkanen, kuten mökillä meillä mökillä on jo todistettu useana talvena 😉
Tässä viikon aikana on tullut osteltua kurpitsoja – jättimäisiä kurpitsoja kannetaan kotiin kaivertamista varten, keskikokoisia ruoanlaittoon ja pienen pieniä pöytää koristamaan. Muutamasta onkin jo valmistunut sosetta, käy katsomassa teko-ohje sekä kurpitsamausteohje täältä.
Kurpitsasosettahan voi käyttää monipuolisesti leivontaan ja ruoanlaittoon ja valmistamalla kurpitsamausteseos leivoksista saa todella herkullisia. Tietenkin kurpitsasta voi myös leikata paloja ja keittää tai höyryttää niitä, taikka grillata kuten tässä salaatissa. Eikä kannata heittää niitä siemeniä roskiin, vaan huuhdella ne ja sen jälkeen kierittää oliiviöljyssä ja suolassa. Siemenet kannattaa paistaa kiertoilmalla 160 asteessa noin 45 minuttia välillä kääntäen. Oikein valmistettuna nämä ovat aivan parhaita naposteluun!
Tähän viime viikkoiseen salaattiin käytin kurpitsaa pannulla ja siihen kaveriksi paistui halloumijuustoa.
Kurpitsa-munakoiso-halloumisalaatti
1 munakoiso
paketti halloumia
kurpitsanviipaleita
oliiviöljyä
kuminansiemeniä
1 tölkki kikherneitä
persikanviipaleita
rucolaa
sitruunanmehua ja mustapippuria
Viipaloi ensin munakoiso ja kurpitsanpalat. Laita kulhoon oliiviöljyä ja kuminansiemeniä ja sekoita viipaleet tässä seoksessa. Paista grillipannulla noin 5 minuuttia per puoli tai kunnes kurpitsa pehmenee. Paista sitten halloumi noin 2 minuuttia per puoli. Laita tarjoilu astiaan rucola, kikherneet ja persikanviipaleet. Asettele grillatut vihannekset ja halloumi sekä purista sitruunamehua päälle. Ripottele mustapippuria sekä pekaaninpähkinöitä.
Maukasta keskiviikkoa!