Mantelikeksit

Mun oli aivan pakko tehdä sydämenmuotoisia keksejä eilen aamulla. Päätin jo heti herätessä, että tänään tulee hyvä päivä. Hyvään päivään tarvitaan paljon tekemistä, ainakin meillä ja lähinnä lapselle. Äitillehän riittää kun pääsee yksin kauppaan tai jumppaan… Meillä ei valitettavasti toimi ne ”ollaa kotona ja leikitään yhdessä koko päivä”-päivät.  Jotta kaikilla perheenjäsenillä säilyy mielenterveys, on taaperolle järjestettävä ohjelmaa. Aamusta siis heti puistoon, kun puiston portit aukeavat. 

Ulkoilujen jälkeen suoraan kotiin ja lounasta tekemään. Lasten nukkuessa päiväunia, alkoi taas makeanhammasta kolottamaan. Lapsukaiset siis nukkuvat samanaikaisesti ehkä 20 minuuttia, joten oli toimittava nopeasti mikäli mieli tekee jotain makeaa! Kaapin ovia availessa ja aineksia etsiessä, osui silmään purkki mantelivoita. Nam, jotain on nyt saatava ja vähän äkkiä. Nämä keksit valmistuvat silmänräpäyksessä!

Mantelikeksit

1 1/2dl mantelivoita

1dl kookosöljyä

1 muna

2dl spelttijauhoja

1/2tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1tl vaniljaesanssia

3/4dl vaahterasiirappia

2rkl cacaojauhetta

manteleita

Vatkaa kookosöljy ja vaahterasiirappi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää mantelivoi lopuksi ja sekoita, kunnes kunnolla sekoittunut. Lisää halutessasi joko mantelisiivuja tai kuorittuja manteleita. Laita pellille noin kaksi ruokalusikallista per keksi ja paista 170 asteessa noin vartti.

1-DSC_0396.JPG

Mukavaa perjantaita! 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Lapset

Vaihtoehtoinen porkkanakakku

1-DSC_0353.JPG

Lähipiirissä on juhlittu vuosia ja syntymäpäiväsankarin toiveena oli porkkanakakku, kuten jokaisena aikasempanakin vuotena. Porkkanakakusta tulee mieleen hieman raskas öljyinen pohja ja tuorejuustokuorutus pähkinöillä. Eipä tarvinnut kovin kauaa etsiskellä reseptiä kun törmäsin tähän aivan ihanaan blogiin, josta löytyi ”vegan carrot cake recipe”. Tein pienen pieniä muutoksia reseptiin, ihan vain sen takia ettei kaikkia aineksia löytynyt kotoa. Laitan ohjeen kuten itse tein kakun, alkuperäinen löytyy täältä.

Ei muutakuin kupit deseiksi ja kokkaamaan. 

Kakun paistuessa uunissa, tulvi keittiöön valloittava kanelin tuoksu, enkä malta odottaa että pääsen käsiksi tähän kakkuun! 

Porkkanakakku

5dl spelttijauhoja

3tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

2tl kanelia

1/2tl muskottipähkinää

1tl suolaa

1dl omenasosetta

2dl mantelimaitoa

2tl vaniljaesanssi

1dl kookospalmusokeria

1dl muscovadosokeria

1dl sulatettu kookosöljyä

pari raastettua porkkanaa

päällinen

2dl liotettuja cashewpähkinöitä

2dl liotettuja macademiapähkinöitä

1dl mantelimaitoa

1dl vaahterasiirappia

2rkl kookosöljyä

1tl vaniljaesanssi

2tl sitruunanmehua

Lämmitä uuni 170 asteeseen ja voitele kakkuvuoka kookosöljyllä. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, muskottipähkinä ja suola. Laita toiseen kulhoon omenasose, mantelimaito, vanilja, sokeri ja öljy. Sekoita sitten kuivat aineet märkien joukkoon. Raasta porkkanat ja lisää joukkoon. Paista noin 45-60 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorutusta. Kostuta mantelimaidolla jos kakku tuntuu liian kuivalta.

Päällistä varten sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa kovalla teholla, kunnes seokseta tulee pehmeää ja tasaista. Lisää mantelimaitoa tai sitruunaa mikäli päällinen liian jämäkkää. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen kuin levität kakun päälle. Tällä ohjeella kuorrutusta riittää myös kakun väliin. 

1-DSC_0374-001.JPG

  

Kakku on todella mehevä ja maukas, pähkinäkuorutus on suussa sulavaa, tätä on pakko saada lisää! Maistui myös syntymäpäivävieraille oikein hyvin, oli hauska laittaa heidät arvuuttelemaan mitä aineksia kakussa on.

Ja kyllä muuten maistui eilen iltaisen Body Skills tunnin jälkeen hyvältä tämä kakku! Käsiin sattui niin perskutisti leuanvetoyritykset ja renkailla temppuilut, helpottaako se ajan kanssa vai pitäisikö käyttää hanskoja tai suojia? Vielä yksi skills-tunti jäljellä, jonka jälkeen pääsee tosi toimiin. On kyllä ollut niin virkistävää käydä ”käydä vähän jossain”. Meidän ihana kaksivuotias leijonanpentu kun on aikamoinen tapahtumanjärjestäjä täällä kotona… 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Mieli