Vaihtoehtoinen porkkanakakku

1-DSC_0353.JPG

Lähipiirissä on juhlittu vuosia ja syntymäpäiväsankarin toiveena oli porkkanakakku, kuten jokaisena aikasempanakin vuotena. Porkkanakakusta tulee mieleen hieman raskas öljyinen pohja ja tuorejuustokuorutus pähkinöillä. Eipä tarvinnut kovin kauaa etsiskellä reseptiä kun törmäsin tähän aivan ihanaan blogiin, josta löytyi ”vegan carrot cake recipe”. Tein pienen pieniä muutoksia reseptiin, ihan vain sen takia ettei kaikkia aineksia löytynyt kotoa. Laitan ohjeen kuten itse tein kakun, alkuperäinen löytyy täältä.

Ei muutakuin kupit deseiksi ja kokkaamaan. 

Kakun paistuessa uunissa, tulvi keittiöön valloittava kanelin tuoksu, enkä malta odottaa että pääsen käsiksi tähän kakkuun! 

Porkkanakakku

5dl spelttijauhoja

3tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

2tl kanelia

1/2tl muskottipähkinää

1tl suolaa

1dl omenasosetta

2dl mantelimaitoa

2tl vaniljaesanssi

1dl kookospalmusokeria

1dl muscovadosokeria

1dl sulatettu kookosöljyä

pari raastettua porkkanaa

päällinen

2dl liotettuja cashewpähkinöitä

2dl liotettuja macademiapähkinöitä

1dl mantelimaitoa

1dl vaahterasiirappia

2rkl kookosöljyä

1tl vaniljaesanssi

2tl sitruunanmehua

Lämmitä uuni 170 asteeseen ja voitele kakkuvuoka kookosöljyllä. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, muskottipähkinä ja suola. Laita toiseen kulhoon omenasose, mantelimaito, vanilja, sokeri ja öljy. Sekoita sitten kuivat aineet märkien joukkoon. Raasta porkkanat ja lisää joukkoon. Paista noin 45-60 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorutusta. Kostuta mantelimaidolla jos kakku tuntuu liian kuivalta.

Päällistä varten sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa kovalla teholla, kunnes seokseta tulee pehmeää ja tasaista. Lisää mantelimaitoa tai sitruunaa mikäli päällinen liian jämäkkää. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen kuin levität kakun päälle. Tällä ohjeella kuorrutusta riittää myös kakun väliin. 

1-DSC_0374-001.JPG

  

Kakku on todella mehevä ja maukas, pähkinäkuorutus on suussa sulavaa, tätä on pakko saada lisää! Maistui myös syntymäpäivävieraille oikein hyvin, oli hauska laittaa heidät arvuuttelemaan mitä aineksia kakussa on.

Ja kyllä muuten maistui eilen iltaisen Body Skills tunnin jälkeen hyvältä tämä kakku! Käsiin sattui niin perskutisti leuanvetoyritykset ja renkailla temppuilut, helpottaako se ajan kanssa vai pitäisikö käyttää hanskoja tai suojia? Vielä yksi skills-tunti jäljellä, jonka jälkeen pääsee tosi toimiin. On kyllä ollut niin virkistävää käydä ”käydä vähän jossain”. Meidän ihana kaksivuotias leijonanpentu kun on aikamoinen tapahtumanjärjestäjä täällä kotona… 

Kommentit (4)
  1. Eksyin tänään sun blogiin ja ihastuin saman tien! Oon aikamoinen allergikko, joten on ihan mieletöntä löytää niin paljon herkullisia (tai heh en oo vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta uskotaan) gluteenittomia + kananmunattomia reseptejä. Iso kiitos siis tästä ja ihanaa viikonloppua!

    1. Tervetuloa! Kiva että tykkäät! Suosittelen maistamaan 🙂

  2. ”Käsiin sattui niin perskutisti leuanvetoyritykset ja renkailla temppuilut, helpottaako se ajan kanssa vai pitäisikö käyttää hanskoja tai suojia? ”

    Helpottaa. Ei kannata ostaa hanskoja, vaan käyttää mankkua ja huoltaa käsiä hyvin. Paksut kovettumat kannattaa poistaa kynsiviilalla-/saksilla, jos niitä pääsee syntymään, ja rasvata käsiä usein (tosin ei juuri ennen treenejä!).

    1. Ne kädet just tuntui kaameimmalta koko treenissä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *