Vaihtoehtoinen porkkanakakku
Lähipiirissä on juhlittu vuosia ja syntymäpäiväsankarin toiveena oli porkkanakakku, kuten jokaisena aikasempanakin vuotena. Porkkanakakusta tulee mieleen hieman raskas öljyinen pohja ja tuorejuustokuorutus pähkinöillä. Eipä tarvinnut kovin kauaa etsiskellä reseptiä kun törmäsin tähän aivan ihanaan blogiin, josta löytyi ”vegan carrot cake recipe”. Tein pienen pieniä muutoksia reseptiin, ihan vain sen takia ettei kaikkia aineksia löytynyt kotoa. Laitan ohjeen kuten itse tein kakun, alkuperäinen löytyy täältä.
Ei muutakuin kupit deseiksi ja kokkaamaan.
Kakun paistuessa uunissa, tulvi keittiöön valloittava kanelin tuoksu, enkä malta odottaa että pääsen käsiksi tähän kakkuun!
Porkkanakakku
5dl spelttijauhoja
3tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2tl kanelia
1/2tl muskottipähkinää
1tl suolaa
1dl omenasosetta
2dl mantelimaitoa
2tl vaniljaesanssi
1dl kookospalmusokeria
1dl muscovadosokeria
1dl sulatettu kookosöljyä
pari raastettua porkkanaa
päällinen
2dl liotettuja cashewpähkinöitä
2dl liotettuja macademiapähkinöitä
1dl mantelimaitoa
1dl vaahterasiirappia
2rkl kookosöljyä
1tl vaniljaesanssi
2tl sitruunanmehua
Lämmitä uuni 170 asteeseen ja voitele kakkuvuoka kookosöljyllä. Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, muskottipähkinä ja suola. Laita toiseen kulhoon omenasose, mantelimaito, vanilja, sokeri ja öljy. Sekoita sitten kuivat aineet märkien joukkoon. Raasta porkkanat ja lisää joukkoon. Paista noin 45-60 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorutusta. Kostuta mantelimaidolla jos kakku tuntuu liian kuivalta.
Päällistä varten sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa kovalla teholla, kunnes seokseta tulee pehmeää ja tasaista. Lisää mantelimaitoa tai sitruunaa mikäli päällinen liian jämäkkää. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen kuin levität kakun päälle. Tällä ohjeella kuorrutusta riittää myös kakun väliin.
Kakku on todella mehevä ja maukas, pähkinäkuorutus on suussa sulavaa, tätä on pakko saada lisää! Maistui myös syntymäpäivävieraille oikein hyvin, oli hauska laittaa heidät arvuuttelemaan mitä aineksia kakussa on.
Ja kyllä muuten maistui eilen iltaisen Body Skills tunnin jälkeen hyvältä tämä kakku! Käsiin sattui niin perskutisti leuanvetoyritykset ja renkailla temppuilut, helpottaako se ajan kanssa vai pitäisikö käyttää hanskoja tai suojia? Vielä yksi skills-tunti jäljellä, jonka jälkeen pääsee tosi toimiin. On kyllä ollut niin virkistävää käydä ”käydä vähän jossain”. Meidän ihana kaksivuotias leijonanpentu kun on aikamoinen tapahtumanjärjestäjä täällä kotona…