Stay tuned: Kohti vastuullisempaa vaatekaappia!

Kuten osa blogiani jo pidempään lukeneita tai mut muuten vaan tunteneita ehkä tietää, olen ollut jo pidemmän aikaa astetta kiinnostuneempi siitä, mistä käyttämämme vaatteet tulevat. Luulen ja uskon, että yhä useampi teistäkin on joskus pohtinut, onko viiden euron t-paidan ostaminen sittenkään järkevää. Miten paita voi todella maksaa vitosen? Kuka sen tekee, missä oloissa?

image.jpeg

 

Tietoa tekstiiliteollisuuden ongelmista on saatavilla ihan valtavasti, alkaen aina valmistajien omista vastuullisuusjulistuksista, blogien ja dokumenttien kautta kansainvälisen työjärjestö ILO:n kannanottoihin. Valtavassa tietomassassa on joskus uuvuttavaa pyöriä, eikä siihen välttämättä ole edes aikaa.

Siksi ajattelin jakaa vuosien aikana kertynyttä tietoa eteenpäin ja aloittaa blogihistoiran ensimmäisen sarjan Kohti vastuullisempaa vaatekaappia. Vinkkaan parhaat kirpputorit, listaan aiheeseen liittyviä dokumentteja, kerron tekstiilialan sertifikaateista ja teen vastuullisen muistilistan vaateostoksille. Ennen kaikkea haluan jakaa ilosanomaa siitä, että pukeutuminen on kiva asia, mutta erityisen kivaa se on, kun samalla ei tehdä jonkun muun elämästä kurjaa.

Onko jotain, mistä haluaisit kuulla lisää? Kerro kommenttiboksissa! 🙂

 

Kiinnostaako aihe? Lue aiempia juttuja:

Lyhyt muistilista siihen, miten tehdä parempia valintoja vaateostoksilla

Vinkkejä kirppikseltä ostamiseen

Miksi muoti on kuollut

Miksi vähemmälläkin pärjää

Kommentit (2)
  1. Loistava idea blogisarjalle, jään odottamaan, mitä on tulossa 🙂

    1. Jee, kiva kuulla, että kiinnostaa! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *