Äitiyden pelottavat hetket kun lapsi joutuu ensiapuun

Meillä oli viikonlopulle pelottava päätös kun Luka kiidätettiin lasten ensiapuun. Kaikki oli aivan normaalisti koko viikonlopun ja vielä sunnuntai aamupäivästä kävimme vaunuilemassa ja teimme pysähdyksen lasten leikkipuistoon. Luka oli aivan normaalin oloinen kunnes iltaa kohti kieltäytyi juomasta ja syömästä ja oli hieman kipeän oloinen. Luka nukahti syliini illalla mitä ei ole oikeastaan käynyt sitten niiden ihan vauva aikojen jälkeen ja hän oli muutenkin vähän oudon oloinen.

Olimme juuri juttelemassa Ryanin äidin kanssa kuvapuhelun välityksellä ja pyysin Ryania valmistamaan Lukan ilta maidon kun minä kävisin vaihtamassa yövaatteet hänelle valmiiksi. Kun nostin Lukan vaihtopöydälle alkoi hän tärisemään ja huomasin kuinka hänen vatsansa vetäytyi sisään kylkiluiden paistaessa läpi kun hän olisi todella taistellut saadakseen henkeä. Lukan sormet ja jalat myös sinersivät ja hän oli ihan velton oloinen. Huusin Ryanin viereeni katsomaan ja hänen äitinsäkin pelästyi kun tietysti näki videopuhelun välityksellä kaiken. En ole koskaan nähnyt Lukaa sellaisena ja itse olin tietysti paniikissa kun toinen tärisi ja näin ettei ollut normaali. Ryan lopetti puhelun äitinsä kanssa ja soitti meidän vieressä olevalle lastensairaalan ensiapuun, josta meidän pyydettiin tietysti paikalle. Meiltä menee aikaa alle 10 minuuttia sinne joten ajoimme autolla kun saimme sieltä luvan mennä ilman että olisimme odottaneet ambulanssia.

Paikalle päästyä Ryan käännytettiin ovilta pois kun koronan takia vain toinen vanhemmista otetaan lapsen kanssa sisälle. Päädyimme siihen että minä menen kun Luka on aina minun perääni kipeänä ollessaan. Lukalla oli 41 astetta kuumetta siinä vaiheessa ja sydän tykytti normaalia tiheämmin. Pääsimme heti lääkärin juttusille ja hän tutki Lukan, antoi lääkettä ja päätti että jäämme tarkkailuun. Jos kuume ei laskisi ja sydämentykytykset eivät palautuisi normaaliksi niin jäisimme yöksi ja lisätesteihin, mutta muutoin hän oli hyvillä mielin vain tarkkaillakseen Lukaa. Luka myös sai jotakin nesteytykseen 5ml kerrallaan 5 minuutin välein kun vaikutti myös olevan hieman nestehukassa kun ei ollut iltaa kohti suostunut juomaan mitään.

Ei mennyt kauaa kun Lukan kuume alkoi laskemaan ja hän selkeästi piristyi. Kuume laski 41 asteesta reiluun 38 asteeseen kahden tunnin sisällä ja hän selkeästi näytti paljon pirteämmältä. Luka myös testattiin koronavirusta vastaan ja jo tänä aamuna saimme negatiiviset tulokset tietoomme. Kuumekouristukset korkean kuumeen johdosta tuli selvyydeksi ja kun kaikki näytti paremmalta sen reilun kahden tunnin siellä tarkkailun jälkeen pääsimme yöksi kotiin. Tänään aamulla lääkäri soitti tarkastus puhelun kun oltiin sovittu että jos jotakin ilmaantuu niin mennään takaisin ja jos ei niin lääkäri soittaa aamulla. Luka on selkeästi parempi tänään ja nukkui kunnon unet. Itse heräilin tarkastamaan hänet monet kerrat yön aikana, niinkuin varmasti moni muukin äiti olisi tehnyt.

En ole ikinä ollut toisen puolesta niin huolissani kun olin eilen, mutta tärkeintä että selvittiin säikähdyksellä ja hän on jo paljon parempi tänään.

Toivottavasti muilla oli parempi sunnuntai ilta.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

perhe vanhemmuus lapset oma-elama
Kommentit (3)
    1. Oho, sinne meni kommentti hieman etuajassa… Mutta siis ihan kamalaa, en voi kuvitellakaan miltä teistä on tuntunut! <3 Luka-raukka. <3 Toivottavasti hänellä on paljon parempi viikko ja mitään vastaavaa ei koskaan enää tapahdu. Tsemppiä!

      1. Kiitos Saranda ❤️ Pelästytti ja paljon! Luka on onneksi jo paljon parempi kuin mitä sunnuntai iltana, toivottavasti kohta jo ihan normaali itsensä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *