Alku raskauden oireet

Siitä on nyt kulunut reilu vuosi kun itse googlailin raskauden ensioireita ja ajattelinkin nyt kertoa mistä itse huomasin tai ajattelin olevani raskaana jo ennen kuin edes plussasin.

Meillä raskaus oli toivottu, joten sen puolesta osasin kai jollakin tapaa niitä oireita jo etukäteen kuullostella itsessäni, mutta kai jokaisella naisella on myös elämänsä aikana ollut niitä hetkiä kun ajattelee ”apua, olenko raskaana?!”
Muistan monet kerrat googleen kirjoittaneeni ja artikkeleita luettuani raskauden ensi oireista miettien ovatko ne omia oireita ja välillä ne tuntuivat olevankin, mutta sieltä ne menkat aina alkoivat.. Monet ”oireet” olivatkin siis samoja kuin ennen menkkojen alkamista. Entä sitten kun olimme päättäneet, että lapsi saa tulla jos on tullakseen? Plussasin kiertoni pisimmän päivän jälkeen (kiertoni on todella pitkä) ja olin muistaakseni viidennellä raskausviikolla kun menimme ensimmäiselle lääkäri käynnille. Tämä oli jo heti seuraavana päivänä plussaamisesta kun soitin aamulla lääkärille, että mitäs nyt ja hän pyysi paikalle vielä varmentamaan raskauteni. Muistan kun Ryanin kanssa molemmat istuimme lääkärin edessä ja olimme molemmat varmasti järkyttyneen oloisia. Vaikka raskaus oli toivottu oli se silti tietynlainen yllätys – olin olettanut että siinä menee paljon kauemmin ennen kun tulen raskaaksi kuin mitä siinä meni.

Millaisia oireita minulla oli ennen plussaamista?

 • Tunne, että menkat alkavat
  Juoksin vessassa monta päivää ja monta kertaa päivässä kun oli se tunne että nyt ne alkoivat. Täysin samanlainen tunne siis. Nukuin monta yötä pyyhe allani kun jokaisena iltana oli olo, että nyt ne alkaa aamulla huomatakseni etteivät ne alkaneetkaan.
 • Palelu
  Palelin vaikka oli lämmin. Ryan makasi sohvalla shortseissa ja minulla oli päälläni kaksi vilttiä.
 • Tiesin, että olen raskaana
  Niin oudolta kun se kuullostaakin niin tiesin, että nyt olen raskaana. Tunnetta on vaikea edes selittää, mutta tiesin että vatsassani on vauva. Muistan niin selvästi kun ajoin töistä kotiin ja huomasin käteni olevan mahani päällä ja jotenkin tiesin.
 • Bensan haju oli sietämätön
  Tankkasin autoa ja pidättelin oksennusta. En oksentanut kertaakaan koko raskaudessani (pääsin siis sen suhteen todella helpolla) mutta ehkä koko ensimmäisen raskauskolmanneksen auton tankkaaminen tuntui todella pahalta. Tai no oksensin synnytyksen ollessa käynnissä eli kai sen voisi laskea siihen raskauden aikaan vielä.

Millaisia oireita minulla oli nopeasti plussaamisen jälkeen?

 • Hengästyminen
  Huomasin todella aikaisin raskaudessani, että hengästyin paljon helpommin kuin aiemmin. Naisten vessa sijaitsi töissä yläkerrassa ja rappusia kiivetessä huomasin miten ne ottivat koville.
 • Itkuisuus
  Aloin olemaan todella herkkä kaikelle aika aikaisin plussaamisen jälkeen. Kaikki tuntui itkettävän. Itkin kerran kun Ryan istui leikkisästi syliini ja toisen kerran kun istuin ruuhkassa ja halusin kotiin..
 • Ruokahalu muutokset
  Ennen söin kananmunia melkeinpä päivittäin ja yhtäkkiä ne alkoivat etomaan. Nyt äkkiseltään ajateltuna kananmunat taisivat olla ainoa ruoka mikä ällötti.
 • Tunne, että menkat alkavat
  Halusin tämän vielä mainita uudelleen plussaamisen jälkeisinä oireina, sillä se tunne, että menkat alkavat oli vielä viikkoja plussaamisen jälkeen. Heräilin yöllä ja olin varma että nyt on raskaus mennyt kesken, sillä minulla oli täysin sellainen olo että olisin vuotanut vaikka en vuotanutkaan.
 • Vatsan turvotus
  Taisin olla aika alussa raskauttani kun legginssien kuminauha tuntui epämukavalta vatsassani ja jouduin ostamaan erilaiset legginsit kotioloihin. Vaikka vatsan turvotus ei näkynyt varmasi vielä ulospäin se tuntui itselleni isolta muutokselta ja oli olo kun olisin vain lihonut lihomista ilman että näytin raskaana olevalta. Raskausmahani pullahtikin esille vasta yli puolenvälin raskauttani.

Nämä olivat itselleni niitä ensimmäisiä raskauden oireita.On jotenkin hullua ajatella, että oikeasti tiesin olevani raskaana. Se tunne on jotenkin jäänyt suurimpana omaan mieleen ja jos koskaan tulen uudelleen raskaaksi onkin jännä huomata tiedänkö sen silloinkin, vai onko oireet täysin erilaisia. Kuvissa olen juuri ennen plussaamista. Jännästi nyt jälkikäteen katsottuna huomaan miten siihen aikaan ottamissa kuvissa minulla on monessa käsi vatsani päällä.

Kiinnostaisiko lukea millaisia oireita minulle tuli kun raskaus eteni? Tai millainen raskauteni oli ylipäätään? Vaikka en huonovointinen ollutkaan siinä määrin, että olisin oksennellut niin ei raskaus silti helppo ollut. Jokainen raskaushan on täysin erilainen. Onko teillä ollut samanlaisia alku raskauden oireita?

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (6)
 1. Raskaana Ilman Oireita | Mtv Urheilu Uutiset
  7.8.2020, 02:07

  […] Alku raskauden oireet – hellojenna | Lily – Nämä olivat itselleni niitä ensimmäisiä raskauden oireita.On jotenkin hullua ajatella, että oikeasti tiesin olevani raskaana. Se tunne on jotenkin jäänyt suurimpana omaan mieleen ja jos koskaan tulen uudelleen raskaaksi onkin jännä huomata tiedänkö sen silloinkin, vai onko oireet täysin erilaisia. […]

 2. Menkat Raskauden Aikana | Mrv3 Uutiset
  3.5.2020, 09:49

  […] Alku raskauden oireet – hellojenna | Lily – Siitä on nyt kulunut reilu vuosi kun itse googlailin raskauden ensioireita ja ajattelinkin nyt kertoa mistä itse huomasin tai ajattelin olevani raskaana jo ennen kuin edes plussasin. Meillä raskaus oli toivottu, joten sen puolesta osasin kai jollakin tapaa niitä oireita jo etukäteen kuullostella itsessäni, mutta kai jokaisella naisella on myös elämänsä aikana ollut niitä hetkiä kun. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *