Kun ulos ei ole suositeltavaa mennä – Elämää Sydneyssä

 

Kuva: http://7news.com.au/lifestyle/health-wellbeing/sydney-smoke-cloud-covers-city-as-residents-with-heart-and-lung-disease-are-put-on-notice-c-563223.amp

Ulkona näkee ihmisiä hengitysmaskit päällä, hengityksessä tuntuu savu, kaupungin yllä on sankka savu peitto, taivaalla loistaa punainen aurinko ja tuntuu kuin taivaalta sataisi tuhkaa. Sisälle asti tulee savun haju vaikka ikkunat ja ovet ovat kiinni. Lämpötilat on aika kovissa lukemissa ja ilman ilmastointia tai mahdollisuutta pitää ovia ja ikkunoita auki on sisällä aika tukalat oltavat. Sydneyn ilmanlaadun on sanottu olevan tällä hetkellä vertaukseltaan sama kuin polttaisi 34 tupakkaa päivän aikana. Sisällä oloa suositellaan varsinkin lapsille, huonovointisille, astmaatikoille ja vanhuksille.

Tänään autolla ajettiin Maroubra rannan ohi ja silmin ei pystynyt erottamaan mihin meri päättyi ja mistä taivas alkoi. En ole koskaan elämäni aikana nähnyt mitään vastaavaa ja olo on kuin ei uskoisi omia silmiään. Taivas näyttää siltä kuin maailmanloppu olisi nyt alkanut. En pystynyt uskomaan eilen, että aurinko oli oikeasti kirkkaan punainen. En ole koskaan nähnyt mitään samanlaista.

Kuva: https://www.dailytelegraph.com.au/news/gallery-fni0cx4q-1226741852447
Punainen aurinko puhelimella kuvattuna meidän pihalta 

Vetää vaan hiljaiseksi miettiä miten ihmisillä menee niillä kriittisillä paikoilla. Meillä kuitenkin kaikki hyvin.

 

LUE MYÖS:
Australian maastopalojen vaikutus meidän elämään Sydneyssä

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

puheenaiheet terveys oma-elama uutiset-ja-yhteiskunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *