Näitä tuotteita käyttämällä olen välttänyt raskausarvet kokonaan

BD9748D5-F0C6-431A-871E-6F4D39DE7F5F.jpeg

EF52B474-88C5-4D43-992F-9CA9E9664530.jpeg

5FD0B3C3-8A78-499E-A23B-AC37048BDE60.jpeg

Kun sain tietää olevani raskaana niin yksi ensimmäisistä asioista joita aloin miettimään oli miten ehkäistä raskausarpien tuleminen. Pinnallista? Ehkä, mutta uskon että jokainen on jossakin vaiheessa raskauttaan miettinyt aivan samaa. Totuus kuitenkin on, että niitä raskausarpia joko tulee tai ei tule, mutta olen itse sitä mieltä, että niiden tuloa voi ainakin yrittää ehkäistä. 

Minulla on aina ollut suhteellisen kuiva iho, joten varsinkin kylmillä ilmoilla ihoni on aika koetuksella. Suomen talvet eivät koskaan olleet iholleni armollisia ja jos en kosteuttanut ihoani säännöllisesti kärsin niin hilseilevästä kuin kutiavan kuivasta ihosta. Australiassa asuessani olen onnekseni välttynyt siltä kiristävän kuivalta iholta, mutta tiesin että kuivuuteen taipunut iho on herkempi myös raskausarpien ilmestymiseen.

Pienen googlailun jälkeen ensimmäinen tuote jota niin monet tuntuivat suosittelevat oli Bio-Oil. Bio-Oil on tarkoitettu niin arville, raskausarville, epätasaisen ihonvärin tasoittamiseen kuin ihon ikääntymisen merkkien hoitoon. Öljyä suositeltiin käytettäväksi koko vartalolle, mutta itsestä tämä tuntui tuotteen tuhlaukselta, sillä jo muutaman levityskerran jälkeen tuntui että tuotetta kului aika paljon. Olenkin käyttänyt tuotetta vain alueille joihin olen kuvitellun tarvitsevani sitä eniten. (Vatsanseutu, rinnat, lantio ja reidet) 

Ajattelin, että kun en Bio-Oilia halua koko vartaloni iholle käyttää, on hyvä olla toinen tuote tähän tarkoitukseen. Enempää en asiaa edes ajatellut vaan ostin perus Nivean kosteusvoiteen kuivalle sekä erittäin kuivalle iholle. Olen tätä käyttänyt melkeinpä jokaisena iltana sekä niinä aamuina kun olen ollut kiireessä, sillä tämä kuivuu nopeammin eikä tarvitse odottaa vaatteiden pukemista päälle.

Lisäksi kaupasta mukaani tarttui Nivean vedessä aktivoituva kosteusvoide, jonka on tarkoitus ajaa sama asia kuin sen perus kosteusvoiteen. Purkin takana jopa mainitaan, että kun tätä käyttää suihkussa ei normaalia kosteusvoidetta tarvita suihkun jälkeen ollenkaan. Itse olen kuitenkin tuplannut näiden käytön ja ajattelin, että eipä siitä haittaakaan ole. Ihoni on ainakin ollut kunnolla kosteutettuna. Näillä kolmella tuotteella menin koko raskauden ensimmäisen kolmanneksen ajan.

Raskauden toisella kolmanneksella perus kosmetiikkaostoksia tehdessäni silmiini osui Palmer’s Cocoa Butter Formulan Tummy Butter for stretch marks-tuote. En ollut aiemmin kyseisestä tuotteesta kuullut saatikka sitä kokeillut, mutta kuten nimestä voi päätellä on tuote tarkoitettu raskausarpien ehkäisyyn raskausaikana. Tuotetta kehoitetaan käytettäväksi kolme kertaa päivässä, mutta olen itse käyttänyt tuotetta pelkästään aamuisin. Levitän tuotteen vain vatsani sekä kylkieni alueelle ja annan kuivua sen aikaa kun meikkaan ja laitan hiukseni. Tuote on varsin rasvainen ja kestää jonkin aikaa imeytyä. Vartalovoissa on myös jännä tuoksu, mutta mielestäni se häviää kun tuote on kunnolla imeytynyt ihoon. 

Selvennyksenä siis, olen jokaisella suihku kerralla käyttänyt Nivean vedessä aktivoituvaa kosteusvoidetta ja iltaisin olen käyttänyt joko Bio-oilia tai rasvannut koko kehoni Nivean kosteusvoiteella. Aamuisin olen käyttänyt Tummy Butteria tai Nivean kosteusvoidetta sen mukaan miten minulla on aamuisin ollut aikaa.

Tällä yhdistelmällä olen välttynyt raskausarvilta KOKONAAN, en siis ole tähän mennessä saanut yhtäkään raskausarpea. Sormet ja varpaat ristissä, että en niitä saa näillä viimeisillä parilla viikollakaan.. MUTTA, jos saan niin ei se ole elämääni muuttava asia, raskausarvet kuitenkin ovat muistutus siintä mitä kehosi on tehnyt – se on luonut uuden pienen ihmisen alun. 

927F652D-1C9F-42C7-90AD-D53A525AABDB.jpeg

 

Kommentit (4)
  1. Arvet tuli jälleen
    6.2.2019, 19:37

    Itselle arvet tuli näkyviin vasta synnytyksen jälkeen, reisiin ja rintojen alle. Toivottavasti onnistut kuitenkin välittämään ne kokonaan. Itselle kyllä tuli myös painoa 48kg->72kg, niin ehkei ihme etten kokonaan aecilta välttynyt. Nyt kuitenkin 8kk myöhemmin enää vain 52kg eli nopeasti ne kilot on lähteneetkin vaikka sokeririippuvuus jäi päälle haha

    1. Todella hyvin olet kyllä palautunut ja kun ei ne kilot tule yhdessä yössä, niin ei ne voi yhdessä yössä lähteäkään. Ja mitäs niistä raskausarvista loppujen lopuksi kun miettii, että ne on vaan muistutus siintä uudesta pienestä elämästä mikä on sun sisällä kasvanut <3

  2. Minä käytin Bio-Oilia muistaakseni neljänneltä kuulta alkaen, aamuin illoin vatsalle ja kylkiin. Vatsa oli hurjan iso, mutta yhtään raskausarpea ei tullut ja iho palautui vauvan synnyttyä todella hyvin. Otan varmasti saman keinon käyttöön jos olen joskus uudelleen raskaana, vaikka ei tietenkään ole varmaa oliko arvettomuus tuon ansiota vai oliko muuten hyvä tuuri.

    1. Kiva kuulla että sinullakin auttoi. Ja niinhän se taitaa olla että joillekin niitä tulee helpommin kuin toisille. Mutta oon itse kanssa samaa mieltä että jos tämän raskauden jälkeen vielä joskus uudelleen niin samat konstit käyttöön 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *