Poikamme ristiäiset

 

Vietimme eilen poikamme ristiäisiä. Itse kaste meillä oli kirkolla joka oli itsellenikin erilainen kokemus kun en ole ennen kirkossa ristiäisiä viettänyt. Kirkon jälkeen siirryimme toisiin tiloihin, jossa vietimme kavereiden kanssa pojan ristiäisjuhlaa. Molempien perheet meillä oli videopuheluiden kautta myös mukana ja näin pääsivät hekin olemaan mukana tässä tilaisuudessa.

Suomessa ristiäiset normaalisti kai pidetään paljon aiemmin kun mitä me täällä, mutta meillä ei esimerkiksi pojan nimi ole ollut salaisuus somen ulkopuolella tänne ristiäisiin saakka, vaan poika on virallisesti saanut nimensä jo kuukausia sitten. Onhan hänellä oma passikin. Hän on siis jo viisi kuinen ensi viikolla.

Halusin myös, että hänet kastetaan sekä suomen että englannin kielellä ja koska Sydneyssä on tietääkseni tasan yksi suomalainen pappi ei se päivämäärän lyöminen lukkoon ollut mikään helpoin homma, ja jouduimme myös kertaalleen lukkoon lyödyn päivän vaihtamaan toiseen. Jännästi myös huomasin ristiäisiä suunnitellessa miten melkeinpä jokainen joutui kysymään ”mikä luterilainen” kun tästä oli puhetta. Ei taida luterilaisuus olla niin yleinen kuin Suomessa.

Päivä meni hyvin muutamaa seikkaa lukuunottamatta ja olen tyytyväinen, että saimme rakkaalle lapsellemme siunauksen ja juurikin molemmilla kielillä.

Lapsemme, jonka nimi on Luka. Hänen koko nimensä pysyköön blogin ulkopuolella.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

perhe vanhemmuus ystavat-ja-perhe lapset
Kommentit (2)
  1. Ihana nimi <3 Meillä oli Lukas yksi nimivaihtoehdoista, mutta päädyttiin kuitenkin yhteen toiseen nimeen 🙂 Meidänkin pitäisi alkaa pikkuhiljaa järjestämään nimiäsiä pikkumiehelle.

    1. Kiitos <3 Haluttiin tosiaan nimi jolla on sama lausunta molemmilla kielillä niin ei ole kuin kaksi nimeä. Itse en esimerkiksi tykkää kun oma nimeni lausutaan eri tavalla suomeksi ja englanniksi.

      Nimen päättäminen on kyllä vaikeaa ja mekin pähkäiltiin kahden tai kolmen eri nimen välillä pitkä aika mutta kyllä se sieltä sitten tuli. Toivottavasti teillä on ihanat nimiäiset tiedossa☺️

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *