Saako mies juoda kun nainen on raskaana?

805A37D4-B5E0-42FB-818C-6773ED65106C.jpeg

Meidän elämä on ollut varsin sosiaalista ja suhteemme alusta saakka olemme käyneet jos jonkinlaisissa kissan ristiäisissä. Ennen raskauttani käytiin todella paljon terasseilla viikonloppuisin ja ihan kahden kesken on tullut sitä alkoholia nautittua. Alkoholi on siis kuulunut meidän elämään, mutta ei kuitenkaan siinä suhteessa, että se olisi ikinä ollut ongelmana. Hyvä aurinkoinen ilma ja kesäinen fiilis niin kukapa ei tahtoisi hetkeksi terassille pysähtyä ja nauttia kylmästä siideristä/kaljasta/laillisesta viiniä?

Varmasti jokainen on jossakin vaiheessa kuullut siintä pariskunnasta kun nainen tuli raskaaksi ja kun hän ei voi juoda niin ei voi mieskään juoda. Että nyt me ollaan raskaana niin kaikki muuttuu, mies ei saa käydä kaljalla ja kotona pitää olla ja katsoa vaan telkkaria. Eihän sitä nyt voi missään käydäkään kun on raskaana ja sitten pitäisi itse ajaa autolla kotiin, kun mies on juonut enemmän kun sen kaksi kaljaa. 

Mutta kyllä se nyt niin on, että me ei olla raskaana, minä olen raskaana. Mies ei kanna vauvaa sisällään, pelkästään nainen. 

Raskausaikanani on ollut jos jonkinlaista grillijuhlaa puistossa, kavereiden synttäreitä, firmojen pikkujouluja, joulua, uutta vuotta ja vaikka millaista tapahtumaa, johon aika luonnollisesti on myös alkoholi kuulunut. Niihin tärkeimpiin juhliin olen lähtenyt mukaan, eikä se selvinpäin olo ole ollut niin kamalaa kuin aluksi kuvittelin. Tietyt juhlat tai illanistujaiset olen jättänyt väliin kun olen tiennyt, että alkoholia tulee kulutettua enemmän ja ihan suoraansanottuna en ole halunnut lähteä ja katsoa kun toiset kääntyvät känniin. Kaverit ja ystävät ovat myös tämän hyvin ymmärtäneet. 

Totta on kuitenkin se, että on minun raskaus meidän elämää muuttanut tietenkin. Ei me olla yhdessä käyty terassilla niin usein ja kun ollaan käyty niin ollaan oltu vain se ihan hetki. Minä olen juonut kivennäisvettä sitruunan siivulla kun mies on ottanut kaljan tai pari. Eihän se raskaus ole meidän elämää kuitenkaan siitä suhteessa muuttanut, ettei nyt voida enää mitään tehdä mitä ennen tehtiin. Vähemmän ollaan tietysti käyty tapahtumissa missä ”kuuluisi” juoda. Tiettyihin tapahtumiin ollaan myös menty yhdessä ja minä olen lähtenyt sitten kotiin siitä vaiheessa kun ei ole enää jaksanut kauempaa olla. Ryan on joko lähtenyt samaan aikaan tai hän on jäänyt jos hauskaa on ollut. Ryan on myös käynyt kavereiden synttäreillä siinä missä ennenkin ja miksei olisi? Eihän se vauvan tulo meidän elämää kuitenkaan lopeta ja kyllä minusta niitä iltoja kuuluu olla jatkossakin, että pääsee vähän viihteelle. Mutta eri määrinä kuitenkin. 

Minusta on jotenkin todella älytöntä, että kun nainen tulee raskaaksi niin sitten pitäisi sen miehenkin olla juomatta tai syömättä sitä mitä raskaana ollessa ei saa syödä. Tietysti eri asia on se, jos mies läträä sillä viinalla joka viikonloppu ja sammuu sohvalle kerta toisensa jälkeen. Mutta kohtuulinen alkoholin käyttö ja sen käyttö tilanteissa, jossa sitä tulisi otettua sillä naisellakin, jos ei hän olisi raskaana, on mielestäni ihan ok. 

2D2B9357-9308-4FB2-881B-E8022ADCAA30.jpeg

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (2)
  1. Meidänkin alkoholin käyttö on niin maltillista että olisi ollut tekopyhää vaatia toista olla ottamatta vaikka sitä saunaolutta. Minun maha, minun rajoitteet, yhteinen vauva!

    1. Niinhän se on, että yhteinen vauva sieltä on tulossa. Naisten sanotaan valmistautuvan äideiksi jo raskaus aikana kun he tuntevat vauvan liikkeet jatkuvasti ja osaavat jo ajatella elämää sen vauvan kanssa. Miesten taas sanotaan kasvavan isiksi sitten kun se vauva on maailmassa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *