Suurin ero elämässäni asuessani Australiassa

672DF796-54BA-4B78-972A-B4B2D6A3E520.jpeg

0AEB7433-7F4A-4AB8-8493-1FB6966C30B4.jpeg

Suurin ero elämässäni sen jälkeen kun Australiaan muutin on siinä miten paljon vietän aikaani ulkona, ja miten paljon enemmän teen asioita kuin Suomessa asuessani. Se, että suurimman osan vuodesta on hyvä ilma ulkona tietysti vaikuttaa asiaan ja paljon. Jos ulkona paistaa aurinko on helpompi lähteä ovesta ulos kuin jäädä kotiin makaamaan sohvalle. Ainakin itselleni. 

En ole koskaan ollut talvi ihminen ja kesä on ollut minulle sitä vuodenaikaa kun nautin ulkona olemisesta ja saan auringosta energiaa itselleni. Ulkoilmasta saa myös niin paljon enemmän irti kuin kotona neljän seinän sisällä olemisesta. Me koitetaan aina hyödyntää meidän viikonloput ja jo pelkästään Sydneyssä ja sen ympäristössä on paljon nähtävää ja uutta koettavaa, vielä näin usean vuoden täällä asumisen jälkeenkin.

Usein viikonloppuisin me myös hyödynnetään meidän parveketta ja syödään aamupala joko siellä tai mennään kahvilaan aamupalalle. En muuten koskaan Suomessa asuessani käynyt ulkona aamupalalla, enkä kyllä muista syytä sille miksen? Täällä asuessani käyn ulkona aamupalalla tai myöhäisellä brunssilla ehkä vähän liiankin useinkin, ja viime aikoina ollaan koitettu tätä vähentää ajatellen ettei vauvan kanssa niin vain lähdetä aamupalalle kahvilaan. Usein sunnuntaisin meillä on tyttöporukalla ollut tapana tavata brunssilla ja vaihtaa viikon kuulumisia ja taata, että viikosta löytyy aina edes yksi hetki ystäville, sillä kaikilla tuntuu olevan hetkinen elämä tällä hetkellä. 

Ulkona syöminen on muutoinkin ollut itselleni yleisempää kuin Suomessa asuessani, sillä me käydään ravintolassa ainakin kerran viikossa, välillä useammankin kerran. Se, että joka puolella on tasokasta ja uutta ravintolaa tietysti vaikuttaa asiaan ja se, että mielestäni hinta-laatu suhde on huomattavasti parempaa kuin Suomessa, eikä itseään tarvitse maksaa kipeäksi hienommassakaan ravintolassa. On myös ihana kun kesken työviikkoa on päivä jolloin joko käydään ulkona syömässä tai raahataan itsemme joko puistoon tai rannalle niin viikkokin rikkoutuu mukavasti. 

Itselleni tämä ulkona olo ja ilmasto on myös ollut positiivisena muutoksena mielelleni. Olen paljon positiivisempi ja iloisempi ja uskon vahvasti, että syy tälle on ulkona oleminen ja auringosta nauttiminen. Tietysti ikävöin talvea ja luntakin ajoittain – varsinkin joulun aikaan, mutta olen kyllä niin henkeen ja vereen kesän lapsi ettei sitä ole muuttamaan. Aurinko on vain itselleni se mikä lataa akkuni ja antaa hyvää mieltä. 

74CFEC27-6CE9-46A1-8216-D2EE72C93027.jpeg

 

Kommentit (2)
  1. Niin samoja fiiliksiä! Itse asun täällä Canberrassa ja vaikka biitsiä ei ole, niin (lähes) ainainen auringonpaiste ja lämmin sää vaan kannustaa ulkoiluun ja tekemiseen. Samoin toi kahviloissa aamiaistaminen, niin parasta arjen luksusta mut eipä sitä tullut Suomessa tehtyä, no idea why! 🙂

    1. Hei kiva kuulla että joku muukin huomannut kahviloissa aamupalan syömisen hienouden 🙂 Siihen jää myös koukkuun hah

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *