Uusi työ ja poissaolot samantien lapsen sairastuttua

Kuvissa Luka vastasyntyneenä, voi kun hän oli niin pienie ❤️

Niinhän siinä sitten kävi, että Luka tuli samantien kipeäksi päiväkodin aloitettua. Viikon kerkesin olemaan uudella työpaikallani ja heti seuraavana maanantaina tuli päiväkodista soitto, että Luka on kuumeessa ja hänet tulisi hakea pois. Ryan onnistui lähtemään töistään ja haki Lukan ja menivät lääkärin kautta kotiin. Korkea kuume, mutta ei onneksi mitään muuta mistä pitäisi huolestua. Itse jäin eilen kotiin ja tänään on toinen päivä kun olen kotona Lukan kanssa. Vaikka pomoni vakuuttikin, että ymmärtää tällaiset asiat niin itse silti stressaan, vastahan kuitenkin aloitin uudessa työpaikassa ja heti olen poissa. Toisaalta, toivon että tosiaankin ymmärtää tilanteemme ja sen että me olemme täällä kolmestaan eikä esimerkiksi isovanhemmista ole apua tälläisessä tilanteessa. Itse tiedän kuitenkin, että jos olisin palannut samaan työpaikkaan kuin ennen äitiyslomani alkua niin en ehkä stressaisi samalla tavoin. Silloin nimittäin tietäisin että töissä kyllä tiedetään millainen työntekijä olen, enkä ole poissa töistä ilman syytä. Uudessa työpaikassa ei vielä tiedetä olenko helposti poissa vai en.

Olen kuitenkin itse stressaaja tyyppiä ja vaikka tilanteelle en mitään voi niin silti stressaan, että mitä töissä ajatellaan kun olen heti kotona kipeän pojan kanssa. En halua, että heillä on olo, että juuri palkkasivat henkilön joka tulee olemaan jatkuvasti poissa vedoten lapseen. Lapselliset tietysti ymmärtävät, lapsettomat eivät varmasti samalla tavoin. Itselläni on myös koulutus uusiin tehtäviin kesken ja ensi viikosta alkaen olisin itse vastuussa aika paljolti kaikesta ja nämä poissa olo päivät tietysti ovat omasta oppimisestani pois. Vähän harmittelenkin juuri tätä ajankohtaa, sillä tämä viikko olisi ollut itselleni koulutuksen kannalta tärkeä. Ryan ei myöskään pysty olemaan näinä päivinä poissa, sillä hän aloitti uuden projektin jota ei pysty lykkäämään kuin pakon edestä.

Tätähän tämä vanhemmuus tietysti on, lapsen ehdoilla menemistä eikä toisen kuumeelle voi tietysti mitään. Toisaalta, täytyisi nauttia tästä kun kerrankin saa halia ja olla sylikkäin kun ei Luka ole muuten mitään halija tyyppiä. Toinen on onneksi nukkunut paljon ja unihan se paras lääke on. Toivottavasti paranee pian eikä tästä tule mitään sen kummempaa sairastelukierrettä heti alkuunsa. Toisaalta itsellä on myös huono äiti fiilikset siitä että aloitin kokopäivä työn ja Luka joutuu olemaan niin paljon hoidossa, mutta eihän hän ainoa lapsi ole joka hoidossa joutuu olemaan.

Onko muilla vanhemmilla syyllistä oloa joko töissä olemisesta, tai juurikin töistä jäämisestä pois lapsen sairastelun takia?

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (4)
 1. Paranemisia Lukalle!

 2. Syyllisyys töissäkäynnistä on jo kaikonnut, kun lapsi aamulla vaan katoaa päiväkotiin innosta hihkuen. Hyvä hänen siellä on olla.

  Mutta kyllä, jos pitää olla saikulla lapsen vuoksi(kuten tässä nyt on käynyt luvattoman paljon) niin syyllisyys iskee. Tekee fyysisesti pahaa soittaa töihin asiasta. Omankin työni aloitin vasta lokakuussa, joten osittain on varmasti uudesta paikastakin kiinni tämä syyllisyys. Pelkään että siellä ajatellaan, että lorvin vaan lapsen kanssa kotona, vaikka ei se asia niin ole.

  Eihän näille asioille mitään voi kuten sanoit.
  Uskon siihen, että eka vuosi on tuskaisin sairastelujen kanssa. Tästä kun selviää niin helpottaa 😂

  1. Se helpottaa kyllä itseäkin että kyllä siellä hoidossa menee ihan hyvin ja varmasti tykkää leikkiä muiden lasten kanssa. Äidillä taitaa vaan olla kovempi ikävä 😬

   Ymmärrän niin ton työpaikalta poissa olemisesta johtuvan syyllisyyden tunteen. Vaikka tämä onkin omalla kohdalla ensimmäinen kerta niin silti tuntuu juurikin tuolta, että töissä ajatellaan että lorvii vaan kotona. Ei ehkä tuntuisi tältä jos tosiaan olisi ollut samassa työpaikassa pidempään. Ja tuskin sullakaan töissä pahalla kun ovat kuitenkin pitäneet siellä töissä 😄 ei vaan, välillä tuntuu että itse stressaa tälläisiä asioita enemmän kun mitä oikeasti tarvitsisi!

   Oon kanssa kuullut että ensimmäinen vuosi on pahin sairastelujen takia, toivottavasti nyt ei kuitenkaan ihan jatkuvasti oltaisi kipeänä 🤞🏻 Me joudutaan maksamaan hoidosta myös päiviltä kun on kipeänä mikä on aika ärsyttävää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *