Vauvan hoitoon jättäminen ensimmäistä kertaa

Viime sunnuntaina Lukan ihana kummitäti ehdotti, että tulisi katsomaan Lukaa meille hetkeksi ja me pääsisimme Ryanin kanssa kahdestaan treffeille. Meillä oli tarkoitus tehdä tämä jo muutamaan otteeseen, mutta aina tuli jotakin esteitä. Hampaiden puhkeamiset, pidentyneet työvuorot, sairastumiset…

Parisuhde aika on varmasti jokaiselle tärkeää, mutta näin vanhempana sen merkityksen huomaa aivan eri tavalla kuin ennen. Meillä ei ole ollut mahdollisuutta ottaa sitä kahdenkeskistä aikaa niin, että Lukalle tulisi hoitaja kotiin tai me veisimme Lukan hoitoon. Tai, Lukan ollessa muutaman viikon vanha me kävimme pikaisesti syömässä mutta helppoa se oli silloin kun vastasyntynyt vielä vain nukkui.. Eli periaatteessa tämä oli toinen kerta kun saimme omaa aikaamme ja hän on nyt reilun kahdeksan kuukauden ikäinen. Mutta tuntui erilaiselta kun hän tosiaan jo ymmärtää mitä ympärillään tapahtuu.

Oli myös ihana kun pitkästä aikaa sai laittautua kunnolla ja laittaa korkkarit jalkaan. Oli ihanaa olla vain kahden ja käytiin syömässä ihan pitkän kaavan mukaan. Nauratti myös se, että en tiennyt mitä käsilläni olisin tehnyt kun niillä tottunut Lukaa pitelemään tai hänen lelujaan helistellä.
Ei muuten keretty ravintolan pöydässä kauaa istumaan kun jo mietittiin että kehdattaisiinko laittaa viesti ja kysyä miten menee..

Jännästi sitä miettii ja murehtii ja stressaa että meneekö kaikki hyvin. Ennemmin stressasin kai Lukan kummitädin puolesta että miten hän pärjää jos Luka vain itkee tai on muuten vain hankala. Kai se on jollakin tavalla se äidin suojelusvaisto mutta kun jättää oman lapsensa lapsettomalle niin tietyllä tavalla jännittää, että miten se menee. Mutta meni hyvin. Luka oli ollut kuin enkeli ja hänen kummitätinsä laitteli videoita päivän mittaa. Oli ihana kun hän ehdotti tätä itse, joten tuli toisenlainen olo lähteä kuin jos me oltaisiin pyydetty. Mahdollisuuksia kun ei todellakaan ole usein, niin tämä oli erittäin ihana kahdenkeskinen aika. Ja aivan ihana ystävä meille sekä kummitäti Lukalle. Taidettiin antaa ambulanssin tilaamisesta Lukan turvavöihin laittoon asti kaikki ohjeet ihan vain varuiksi, mutta toivottavasti hän ymmärsi ettei se ollut luottamuksen puutetta vaan sitä omaa jännitystä ja huolehtimista. Eikä me kauaa edes oltu poissa, kolme tuntia..Mutta sopiva aika näin alkuun.

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (2)
  1. Ihan mahtavaa, että pääsitte tuulettumaan kahdestaan! 🙂 Aivan ihana kuva susta!

    1. Ihana, kiitos ☺️ Oli todella ihana pieni irtautuminen arjesta kahdestaan, toivottavasti mahdollisuuksia tulee toistekin!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *