Viisi asiaa joita kaipaan äitiyslomaltani

Tämä on vasta kolmas viikko kun olen työelämään palannut, mutta nämä ovat asioita joita kaipaan äitiyslomaltani jo nyt..


1. Aika
Aikaa vain lapselleni. Mihinkään ei ole kiire ja on mahdollisuus keskittyä vain ja ainoastaan poikaani. Ei mihinkään muuhun. Koko päivä hänen kanssaan ja nähdä ne kaikki kehityksen vaiheet ja ilot ja surut mitä äitiys toi tullessaan.

2. Vapaus
Vapaus tehdä ja mennä milloin vain. Ei tarvitse miettiä voiko tänään mennä pitkälle vaunulenkille vai eikö aika riitä. Vapaus olla koko päivä kotona Lukan kanssa jos siltä tuntuu, tai mennä puistoon tai rannalle mihin aikaan vain. Vapaus tehdä juuri sitä mitä lapsen ehdoilla haluaa. Vapaus halia ja pusutella vauvaa vaikka koko päivä ja vapaus ylipäätään koko ajasta.

3. Kotityöt
Ehkä vähän hassua listata asioihin joita kaipaan äitiyslomaltani, mutta oikeasti ikävöin sitä, että kotityöt pystyi tekemään rauhassa päivän mittaan eikä ennen töitä, töiden jälkeen tai viikonloppuisin. Minusta oli ihanaa kun sai kodin pidettyä siistinä jatkuvasti eikä ollut niin sanotusti stressiä kodista kun se oli aina kunnossa. Tai no, siinä kunnossa mitä lapsiperheen kodin olettaakaan olevan.

4. Muiden äitien ja vauvojen tapaamiset
Kokopäivä työn ohessa on jäänyt mahdollisuus tavata muita vielä äitiyslomalla olevia lapsineen päiväsaikaan. Tätä ikävöin. Oli ihana käydä erilaisissa tapahtumissa jotka oli suunnattu juurikin Lukan ikäisille ja oli ihana kun keskellä päivää oli mahdollisuus istua kahville ja puhua juurikin niitä äiti-juttuja.

5. Kiireettömät aamut ja aamu rutiinit
Mikä onkaan parasta kun ottaa juuri herännyt vauva viereen sänkyyn ja halia ja möyriä sängyssä ennen kuin aloittaa uuden päivän. Lukan kanssa molemmat peiton alla puhelimen taskulamppua käyttäen ja nähdä miten kiinnostunut hän oli valosta joka hohti peiton läpi. Olla vain ja katsoa toisen unisia kasvoja ja miettiä miten tärkeä niin pieni voi minulle olla. Miten kaipaankaan juuri niitä hetkiä kun ei ollut mikään kiire nousta sängystä ylös vaan pystyi olemaan toisen unenpöpperöisen pienen vierellä.

Mitä sinä kaipaat äitiysloma ajasta?

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM

perhe vanhemmuus oma-elama lapset
Kommentit (4)
  1. Niin kaunis teksti. <3 Olen osahoitovapaalla ja tuntuu että tää on parasta kun saa nauttia tuosta kaikesta muutaman päivän viikossa (mutta ei kyllästymiseen saakka, hah). Mut tämän postauksen jälkeen tuli sellanen olo että tästä mahdollisuudesta pitäisi nauttia niin paljon enemmän! Kiitos muistutuksesta. 🙂

    1. Kiitos 😊 ja nauti niin paljon kun pystyt, itsellä vähän ikävä äitiyslomaa..

  2. Aika samoilla mietteilla olen sen suhteen etta mita ikavoin aitiyslomalta, varsinkin ajan puute on ollut kova pala itselle. Palasin toihin tammikuun alussa ja viela ei ole helpottanut ikavointi, minulla siis 😀 tytolla ei ole hataa koska han jai iskan kanssa kotiin.

    Voisin vaittaa etta aitiysloma oli toistaiseksi elamani parasta aikaa, niin kiireetonta ja rauhallista.

    1. Ihan samoilla ajatuksilla itsekin, elämän parasta aikaa. Monta asiaa mitä ikävöin äitiyslomalta, mutta eikö se niin mene että kaikki hyvä loppuu aikanaan? Tosin eihän se elämä nyt mitenkään huonoksi muuttunut, yhden ajanjakson loppu ja toisen alku 😊

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *