Viisi huonoa asiaa Australiassa

Kirjoitin aiemmin postauksen viidestä hyvästä asiasta Australiassa, joten ajattelin nyt jakaa oman listani viidestä huonosta asiasta täällä päin.

 1. Asunnot
  En ole ikinä palellut missään muualla niin kovasti kun talvella yöaikaan Australiassa. Talojen eristeet tai siis niiden olemattomuus tekevät taloista todella kylmiä. Kun lämpötilat laskevat yöaikaan suht alas, ikkunat vetävät ja oven edessä seisoessa oikein tuntee ilman puhaltavan sisälle tulee ikävä suomalaisia taloja ja niiden rakennustapaa. Kesäisin taas jos et omaa ilmastointia on kuumimpina aikoina todella tukavat oltavat. Monissa asunnoissa on myös home ongelmia mutta se miten täällä niitä hoidetaan onkin sitten ihan toinen juttu – ei tulisi Suomessa kuuloonkaan! Asunnoissa on myös todella suuria eroja ja asuntoa valkatessa kannattaakin olla todella tarkkana.
 2. Korkeat elinkustannukset 
  Sydney varsinkin on yksi maailman kalleimmista kaupungeista asua ja esimerkiksi vuokra-asuntojen hinnat ovat ihan älyttömän korkeat! (Toisaalta korkea palkka tasapainoittaa asiaa hyvin) Asuntojen hinnat ovat päätä huimaavia ja jos haluat ostaa omakotitalon alueelta missä me asumme tällä hetkellä, voit varautua yli miljoonan Australian dollarin laina hakemukseen. Muista myös, että lainaa hakiessa säästössä kannattaa myös olla 20% asunnon myyntihinnasta että laina varmasti irtoaa… Pienemmälläkin prosentilla on mahdollista, mutta sitten lisäksi tulevat lisämaksut, vakuutukset jne.
 3. Viisumit ja työluvat
  Jos et ole Australialainen ja haluat muuttaa tänne pysyvästi on prosessi todella pitkä ja kallis. Tämä on myös yksi asia mikä on jollakin tavalla ollut itselleni niin sanotusti esteenä muihin Suomalaisiin tutustumisen suhteen. En ole viitsinyt alkaa luomaan uusia kaverisuhteita tietäen, että vuoden tai kahden vuoden päästä he lähtevät maasta kuitenkin. Ihmiset joihin tutustuin kahdeksan vuotta sitten ovat yhtä lukuun ottamatta kaikki poistuneet maasta. Lisäyksenä myös, että tosiaan kohta täällä kahdeksan vuotta asuneena ei minulla itsellenikään ole vielä pysyvää oleskelulupaa. Toivottavasti kohta.
 4. Small talk-kulttuuri
  Tästä mainitsin myös hyvien asioiden listassa, mutta samaan aikaan halusin tuoda tämän myös huonojen asioiden listaan. Suomalaiset myös varmasti ymmärtävät tämän. Aina ei vaan jaksaisi olla puhumassa naapurin tai kassaneidin kanssa..
 5. Pitkät välimatkat
  Monelle tulee yllätyksenä miten iso maa Australia onkaan. Isojen kaupunkien väliä on helpoin lentää kuin ajaa autolla.

Tuliko mikään kohta yllätyksenä?

Lue myös:
Viisi hyvää asiaa Australiassa

Seuraathan myös? FACEBOOK // INSTAGRAM 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *