Pitaleivät ja vegekebab

Ihanat pitaleivät turpoavat uunissa kuin ilmapallot ja maistuvat hyvältä myös vegaanisina!

Pitaleivät: (8)

3 dl vettä

25g hiivaa (1 pkt kuivahiivaa)

ripaus sokeria

ripaus suolaa

2rkl oliiviöljyä

6-7 dl vehnäjauhoja

Vegekebab:

1 pkt Vöner ”kebalihaa”

1 rkl soijakastiketta

1 1/2 dl vettä

70g tomaattipyrettä ( 3rkl)

1/4 pussi tacomaustetta (vegaaninen / normaali)

2 tl valkosipulijauhetta

1/2 tl mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

Väliin esim:

Valkosipuli majoneesia/salaatinkastiketta (vegaaninen tai normaali)

Salaattia

Tomaattia

Kurkkua

Sipulia

Maissia

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
  • Lisää suola, sokeri ja oliiviöljy
  • Vaivaa joukkoon jauhot ja anna taikinan kohota noin tunti
  • Jaa taikina kahdeksaan osaan jauhotetulla alustalla
  • Kaulitse palloista noin 15cm levyisiä lettuja
  • Laita yhdelle leivnpellille 4 leipästä
  • Laita uuni päälle 275-asteeseen ja anna leipien nousta tämä aika
  • Paista pitaleipiä noin 6 minuuttia
  • Ruskista”kebabliha” pannulla (saatat joutua repimään palasia erilleen ennen paistoa)
  • Sekoita soijjakastikse veteen ja kaada pannulle
  • Lisää joukkoon tomaattipyre
  • Lisää mausteet

Lopuksi täytä pitaleivät oman maun mukaan ja nauti 🙂

Koti Ruoka ja juoma

Rahkapannarit

Nämä melkein terveelliset pannukakut vievät kielen mennessään!

(noin kahdelle henkilölle)

Tarvitset:  

2 munaa

2dl maitoa

3-4 dl jauhoja

1/2 prk vaniljarahkaa

1rkl sokeria

1/2 tl suolaa

Päälle esim: Kermavaahtoa johon on sekoitettu loput rahkasta, sulaa suklaata ja banaania

  • Sekoita munat ja maito keskenään, sekä lisää sokeri ja suola joukkoon
  • Lisää rahka kulhoon
  • Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään
  • Ala lisäämään jauhoja pikkuhiljaa, kunnes saat itsellesi tuhtia taikina
  • Paista pannulla voissa/margariinissa
Koti Ruoka ja juoma