Pitaleivät ja vegekebab
Ihanat pitaleivät turpoavat uunissa kuin ilmapallot ja maistuvat hyvältä myös vegaanisina!
Pitaleivät: (8)
3 dl vettä
25g hiivaa (1 pkt kuivahiivaa)
ripaus sokeria
ripaus suolaa
2rkl oliiviöljyä
6-7 dl vehnäjauhoja
Vegekebab:
1 pkt Vöner ”kebalihaa”
1 rkl soijakastiketta
1 1/2 dl vettä
70g tomaattipyrettä ( 3rkl)
1/4 pussi tacomaustetta (vegaaninen / normaali)
2 tl valkosipulijauhetta
1/2 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
Väliin esim:
Valkosipuli majoneesia/salaatinkastiketta (vegaaninen tai normaali)
Salaattia
Tomaattia
Kurkkua
Sipulia
Maissia
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen
- Lisää suola, sokeri ja oliiviöljy
- Vaivaa joukkoon jauhot ja anna taikinan kohota noin tunti
- Jaa taikina kahdeksaan osaan jauhotetulla alustalla
- Kaulitse palloista noin 15cm levyisiä lettuja
- Laita yhdelle leivnpellille 4 leipästä
- Laita uuni päälle 275-asteeseen ja anna leipien nousta tämä aika
- Paista pitaleipiä noin 6 minuuttia
- Ruskista”kebabliha” pannulla (saatat joutua repimään palasia erilleen ennen paistoa)
- Sekoita soijjakastikse veteen ja kaada pannulle
- Lisää joukkoon tomaattipyre
- Lisää mausteet
Lopuksi täytä pitaleivät oman maun mukaan ja nauti 🙂