Helsinki VS Antwerpen

Helsingin tuomiokirkko kesäiltana

 

Ensinnäkin,

uskon siihen, että kaikissa kaupungeissa (ja maissa) on puolensa. Kirjoittelin tätä postausta antwerpenilaisella terassilla lämpötilan ollessa 25 astetta, enkä haluaisi olla missään muualla. 

Muutama asia tässä kaupungissa on kuitenkin on perustavanlaatuisesti pielessä. Missäpä ei, mutta nämä kaksi aiheuttavat kovinta kaihoa kotimaahan.

Saasteet. Antwerpenin ikävin puoli on huono ilmanlaatu, joka johtuu sekä järjettömän ruuhkaisesta liikenteestä että kaupungin laitamilla olevista Mad Max-henkisistä teollisuusplänteistä liekehtivine torneineen. Euroopan toiseksi suurin satama aiheuttaa tietenkin reippaasti rekkaliikennettä.

Tämä meinaa myös sitä, että taivas ei ole koskaan oikeasti sininen. Silloinkin kun se on pilvetön, on se jotenkin hailakan värinen.

Kun listataan Euroopan saastuneimpia kaupunkeja, niin Antwerpen on viime vuodet heilunut top20:ssa. Helsinki pyörii siellä listan toisessa päässä.

Ilma ei täällä tunnu mitenkään sairaan likaiselta (paitsi moottoriteiden ja teollisuusalueiden välittömässä läheisyydessä), mutta eron Suomeen huomaa välittömästi Helsinki-Vantaalle saapuessaan. Ja entäs se sateenjälkeinen tuoksu sireenien kukkiessa! 

Vesi. Helsingissä vesi tulee vastaan kaikkialla. Niin tavallaan täälläkin, onhan tämä joenvarsikaupunki. Harmaasta, uimakelvottomasta ja maailman suurimmilla risteilyaluksillakin liikennöidystä Schelde-joesta ei vain ole kauheasti iloa, jos on tottunut Itämeren rannikkoon ja Keski-Suomen järviin. Ooo, sinisenä kimaltava uimavesi…

 

Lampaita laitumella

 

Alun perin tarkoituksena ei ollut lähteä Suomeen tänä kesänä ollenkaan, mutta suunnitelmat muuttuivat. Jos koko elämäsi ensimmäinen lempibändi ikinä ilmoittaa tekevänsä keikkaa kesällä, niin Rock Werchter-viikonloppu vaihtuu aika äkkiä lentolippuihin. (Viime vuonna hankkimani keltainen sadetakki tuntuu nyt jonkinlaiselta enteeltä.)

Ja olen reissusta aivan superfiiliksissä. 

Suomen kesä. Festaripäivä. Mökkisauna. Savustettua järvikalaa ja aamukahveja laiturinnokassa. Valoisat yöt, joihin pitää kuitenkin varautua pitkähihaisella. 

Aaaaaaahh. 

Kommentit (6)
  1. Kiinnostunut
    9.6.2017, 17:50

    Hei! Ensiksi kiitos kivasta blogista! Olen sillointällöin taustalla seuraillut jo pitkän aikaa, koska asun itse Brysselissä. Nyt kommentin jätän siksi, että kysyisin mitä käyttämättä jääneille Werchter-lipuille kuuluu? Miehen kanssa oltaisiin lähdetty ehdottomasti (oltiin viime vuonnakin ja mahtava festari oli!) mutta jäätiin ilman neljän päivän lippuja kun ne myytiin loppuun. Jos liput on vailla uutta omistajaa niin olisin kiinnostunut 🙂

    1. Hei, kiitos itsellesi! Emme siis ehtineet vielä ostaa Werchter-lippuja, vaan festarit oli vasta suunnitelman tasolla. Toivottavasti liput löytyvät! 🙂

  2. Werchter on eeppinen kokemus, mutta hitto, ymmärrän täysin, että UB vie voiton 😀 Antwerpen on yksi lempikaupungeistani, vaikka Helsinki ja elämäni täällä on ihanat, voisin mielläni asua Antwerpenissä. Ihana lukea sun juttuja sieltä!

    1. Kiva kun luet! Ja joku toinen vuosi ehdottomasti Werchteriin, nyt UB tuntu sellaiselta once in a lifetime-jutulta mulle, ettei vaan voi jättää väliin 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *