Tavallinen -Itsekritiikki ja itsensä vertailu muihin. Plääh.

Viime aikoina mulla on ollut taas tosi paha itsekritiikki itseäni kohtaan. Vihaan sitä miltä näytän, vihaan omaa vartaloa ja ihon epäpuhtauksia. Vihaan hiuksiani, koska ne ovat ohuet, eivätkä kasva. Vihaan sitä kuinka nuorelta näytän ja kuinka pienet rinnat mulla on. En ole pitkä vaan noin 30cm lyhyempi kuin kaikki. En ole naisellisen muotoinen, enkä yhtään niin kaunis kuin nuo muut seksikkäät naiset, jotka kävelevät kadulla kiusaamassa minun kateellisia silmiäni…. Eikä se ole heidän vikansa, ei ole rikos näyttää hyvältä. Päinvastoin: jos on kaunis, sitä saa esitellä. Suomalainen kulttuuri on ärsyttävä, jos kauniita naisia vähätellään. ”Kauniit on tyhmiä”. Tai että ei muka saisi pukeutua paljastavasti tms. Mutta olen silti kateellinen heille, koska haluaisin itsekin… Jos viha kuulostaa liian vahvalta, sanotaanko vain etten aina tykkää kaikesta itsessäni. Mutta niinhän me kaikki joskus?

Vaikka kuinka yritän hyväksyä negatiivisen ajatuksen ja ajatella myös hyviä asioita, niin tuntuu etten onnistu siltikään. Huonot ajatukset vaan lisää huonoja ajatuksia, huonojen ajatusten loputon kierre… Plääh. ”Vihaan” (siis en vihaa kävellä hänen kanssaan, vaan vihaan omia ajatuksiani. Hän on edelleen ihana) kävellä kadulla poikaystäväni kanssa ja nähdä paljon itseäni kauniimpia ihmisiä, kun olen itse vain tällainen… Tavallinen. En voi koskaan näyttää heidän laiseltaan ja se saa voimaan pahoin. Ja järjellä luotan luotan kyllä poikaystävääni edelleen ja tiedän, ettei hän tekisi ikinä mitään. Tää on vaan mun omassa päässäni, mää vihaan omaa ulkomuotoani. Vertailu ei ole hyvästä, vaikka kaikkihan me sitä tehdään? Se kuuluu kai tähän ihmisluontoon? Mutta voisiko vähempikin riittää? Voisiko itsensä lyttääminen riittää, mä nyt tulen aina olemaan tällainen, koko lopun ikääni. Ja en mä nyt niin kamalan ruma ole. Kai.

Tämä on kamalan raskasta, en jaksa enää. Tulkaa joku jo hakemaan nämä mun ikävät ajatukseni pois! Ja tuokaa tilalle jotain positiivista, kiitos. Tämä keho on minun omani, aina sinne hamaan hautaan saakka. Siispä ei auta muu, kuin tulla sen kaa toimeen. Rakastaa sitä kaikkea mitä minulla on, myös niitä virheitä joista en niin tykkää. Kaikissa meissä on jotain mistä emme tykkää itsessämme, vai olenko aivan väärässä?

Millä tavalla te muut vertailette? Mistä sä et pidä ja miten olet olet oppinut rakastamaan itseäsi virheinesi päivinesi?  

Ja kai voin olla kaunis, vaikken mahtuisikaan johonkin tietynlaiseen muottiin, jota yleisesti ihastellaan. Hittoon mokomat muotit, voin luoda itse oman, haluamani muotin! Kaikissa on jotain kaunista, enkä pidä tietynlaisia naisia kauniina. Pidän monenlaisia naisia kauniina, ikään ja kokoon katsomatta (kadehdin monia, myös hyvällä)!

Kommentit (12)
 1. No, nää on makuasioita. Minä olen mielestäni ihan tavallinen kaikin tavoin, mutta joidenkin mielestä jotenkin erikoinen (rohkea, oma itseni, määrätietoinen, voimakas tms) ja mieheni mielestä hyvin kaunis. Mikä minä olen heidän mielipiteitänsä lyttäämään, tai he minun.

  Tavallinen on tosi hyvä, en haluaisikaan olla mitenkään erikoinen niin, että olisin silmätikkuna, vaikkapa hyvin kuuluisa.

  En vertaile itseäni muihin, koska sillä ei voita mitään. Miksi murehtia asioita joille ei mitään voi? Sellainen on aivan energian hukkaa. Sen energian voi käyttää johonkin itseä miellyttävään toimintaan, vaikka… rakasteluun. Tai lukemiseen. Tai herkutteluun. Mikä nyt kenelläkin itseä miellyttää.

  En ole aina ajatellut näin, mutta nyt kun ajattelen, elämä on paljon helpompaa kuin silloin kun en ajatellut näin.

  1. Mie kans...
   11.8.2020, 09:21

   Juuri noin on hyvä,oikeaa asennetta. Kun on kyse makuasioista, jollekkin voi olla kauhistus joillekkin kauneinta ja ihaninta maailmassa. Kun rinnalla on se joka pitää sinua kauneimpana maaailmassa ,mitäpä sitä vastustelemaan ☺️

  2. Vilma Heiskanen
   11.8.2020, 10:09

   Toivottavasti en ole kenenkään mielipidettä lytännyt 😬 mutta olet aivan oikeassa, vielä kun saa omat ajatukset ajattelemaan samoin kuin sinä! 🙂

  3. Vilma Heiskanen
   11.8.2020, 14:29

   Ja kiitos kommentistasi, sekin sai ajattelemaan esim, että onko oman itseni lyttääminen toisen valinnan lyttäämistä. En halua lytätä toisen mielipiteitä 🙂 Ja se on myös minun lyttäämistäni ja vie vain turhaa energiaa. Parempi käyttää johonkin ihan muuhun!

   1. Mie kans...
    11.8.2020, 21:55

    Meillä kaikilla on oma näkökulmamme asioihin. Et ole Vilma lytännyt muita kuin itseäsi ja aivan turhaan, sinussa on paljon hyvää ja kaunista, sosiaaliset tilanteet ja ujous on ulkopintaa, ei sisintäsi. Sinussa on paljon sisäistä kauneutta ulkoisen lisäksi, anna sen näkyä. Se ei vahingoita ketään, vähiten sinua. Annepalla on todellakin hyvä asenne tähän asiaan ☺️

 2. Mie kans...
  10.8.2020, 14:46

  Vakka kantessa valitsee ja luojan kiitos että loi meistä kaikista erilaisia, poikaystäväsi rakastaa sinua sellaisena kuin olet, vaikka itsekritiikkisi varmaan ärsyttää häntä, koska hän nekee sinussa paljon kaunista ja pisitiivista, jos hänestä kadulla kulkevat naiset olisivat olisivat sinua kauniimpia ja kiehtovampia, hän olisi jo valinnut toisin, sinä olet valloittanut hänen sydämensä , koska sinussa on hänelle sitä jotain.
  Minä näen sinussa aikuisen kauniin naisen, kirjoituksesi ovat paljastaneet että sinulla on sydämessä kauneutta ja aivan mahtavia ajatuksia ja viisautta pohtia ja tutkia asioita, minusta sinä olet ehdottomasti tuntemisen arvoinen jollaisia toivoisin enemmänkin ympärilleni ystävyydellä.
  Harva tuntee olevansa kaunis tai komea sellaisena kuin on, moni haluaa olla juuri toisellainen vaikka olisi kuinka kaunis tai komea, aina joku asia ärsyttää itsessä.
  On minunkin ulkonäköä ja sydämellisyyttäni kehuttu, mutta eihän sellaista voi uskoa todeksi, tulee vaan otettua kohteliaisuutena, että siinähän kehutte rupisammakkoa joka päästelee sammakoita suustaan. Loppujen lopuksi kaikki lähtee itsensä hyväksymisestä, tiedän moniakin jotka eivät ole oikeastaan mitenkään erityisen kauniita tai komeita mutta silti todella puoleensavetäviä, ja näyttävätkin sen kautta hyvältä.
  Hymy ja ilosta tuikkivat silmät ovat naisen paras meikkipussi joka vetää juuri ne oikeat ihmiset lähellä ,he etsivät sisäisen kauneutesi ja jäävät elämääsi koska sinä olet sinä.
  Pistä itsekritiikki vaan roskalaatikkoon niin olet todella kaunis nainen josta näkyy itsevarmuutesi että olet myös haluttu ja rakastettu, sinulle riittää se yksi mies joka ajattelee sinusta kauniisti ja haluaa juuri sinut , tämä on helpompi sanoa kuin itse toteuttaa sanomaani, oli itsekkin koitan vahvistua tällä rintamalla, myös ajatusteni ja pohdintojeni suhteen opettelua, kuinka sanoa asioita että tulee kuulluksi ja syntyy hyviä keskusteluja joista voi oivaltaa uutta 🤔☺️

  1. Hyviä sanoja, kiitos 🙂 Sisäinen kauneus säteilee myös ulospäin. Hymy tekee kaikista kauniimman. Ja se itsevarmuus ja kauneus lähtee aina itsestä, omasta ajattelusta ja itsevarmuuden kehittämisestä! Sä vaikutat myös kauniilta niin sisäisesti kuin ulkoisesti, sellaiselta, johon mielellään ystävystyisi 🙂

   1. Mie kans...
    10.8.2020, 15:10

    Ystäviä ei ole koskaan liikaa, olet tervetullut ☺️

   2. Vilma Heiskanen
    11.8.2020, 14:26

    Ja kiitos kommentistasi se sai mut pohtimaan entistä enemmän asiaa. Omat negatiiviset ajatukseni itsestäni eivät ole kohteliaita poikaystävääni kohtaan. Vaikken aina mainostaisikaan kyseisiä ajatuksiani ääneen, niin mun pitää arvostaa poikaystäni valintaa enemmän. Oma epävarmuus näkyy monessa muussakin asiassa ja ärsyttää poikaystävääni. Mun pitää arvostaa häntä ja hänen valintaansa enemmän! Jos hän ei tykkäisi minusta, hän ei olisi valinnut minua! Kiitos 🙂

    1. Mie kans...
     13.8.2020, 09:36

     Osuit pohdinnallasi naulan kantaan, negatiiviset ajatukset itsestäsi ovat epäkohteliaita paitsi itseäsi kohtaan myös muita kohtaan jotka näkevät sinut positiivisesti. Olen varma ettei poikaystäväsi kehu sinua vain lämpimikseen , vaan myös tarkoittaa sitä tuntee ja sanoo.
     Miljoonista naisista poikaystäväsi on kuitenkin valinnut juuri sinut nähden heikkouksiesi läpi jotain kaunista ja kiehtovaa. Älä siis lyttää toista joka näkee sinut positiivisesti . Oli sitten kyseessä työnantaja, työtoveri, tuttu, kaveri, ystävä tai läheinen. Kyllä he näkevät varmasti sinusta pääosin hyvää vaikka huonona päivänä sanoa töksäyttäisivät jotain mitä eivät tarkoita, ihmisinä olemme kuitenkin kaikki epätöydellisesti täydellisiä 🤔
     Vielä edellisiin viesteihin palatakseni niin ystäväksi olet tosiaan tervetullut ja yhteystietoni saat pyytämällä jos tarvitset ☺️

     1. Vilma Heiskanen
      13.8.2020, 16:45

      Joo 🙂 Ja voidaan toki instagramissa vaikka vaihdella tietoja! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *