Tavallinen -Kesän kuulumisia ja mietteitä

Kesätyöt oli ja meni, nopeammin kuin huomasinkaan. Viime perjantaina alkoi mun reilu viikon mittainen loma ennen koulujen alkua. Ja toivon mukaan kesä ei ole vielä täysin ohi, vaan  saan lomailla tämän viikon edes hieman kesäisissä tunnelmissa. En halua jokaiselle päivälle sadesäätä, joten edes muutama kesäinen ja aurinkoinen sää tilattu. Kiiitos! Viikonloppu hurahti mukavasti Savon sydämessä, Mikkelin kupeessa Ristiinassa. Siellä asuu mun sukua Saimaan rannalla. Pääsimme saunomaan puusaunaan ja pulahtamaan pikaisesti myös Saimaassa. Samalla lähti myös tämän kesän talviturkki (parempi myöhään kuin ei milloinkaan). Huomenna suuntaamme toisiin maisemiin: Kaupunkilomalle Tallinnaan ja hotelliin ensimmäistä kertaa yhdessä poikaystäväni kanssa! Jee!

     

Oli ihanaa aloittaa loma ja vihdoin saa nukkua pitkän työkesän univelkoja pois. Ja taas sai huomata sen, kuinka suuri merkitys unella ja levolla oikein onkaan! On tärkeää antaa itselleen aikaa palautumiseen ja lepoon, eihän sitä ihminen muuten kovin pitkään jaksa! Joskus minulla on huono tapa ajautua sellaiseen elämän suorittamis -moodiin, unohtaen samalla sen hauskuuden. Myös hauskuus on valtavan tärkeää, en halua vain suorittaa tätä elämää läpi!

Parasta kesässäni on ollut yhdessä oleminen ja tekeminen, yksinoloa kuintenkaan unohtamatta. Jos en saa olla tarpeeksi yksin, se syö omaa hyvinvointia, enkä nauti sosiaalisuudestakaan enää yhtään. Tämä liittyy varmasti omaan introverttiyteen ja erityisherkkyyteen. Toisinaan on vaikea löytää tasapainoa sosiaalisuuden ja yksinolon välille: Välillä tulee kausia, kun sovin aivan liikaa menoja ja esimerkiksi keväällä taas ahdisti tosinaan se, ettei tuntunut olevaan minkäänlaista elämää missään. Tasapaino on tavattoman tärkeää, mutta tavattoman vaikeaa löytää. Ja kuitenkin ensiarvoisen tärkeää omalle hyvinvoinnille!

Kesän aikana olen saanut mm. olla ystäväni polttareissa kokeilemassa tankotanssia. Se oli kivaa, mutta vaikeaa. Olisi hauska harrastaa sitä enemmänkin. Ja eiköhän morsiankin viihtynyt oikein mainiosti! Myös häät olivat ihanat:  Pari oli kaunis ja onnellinen, juhlapaikka Lahden Mukkulan kartanolla oli kaunis, ruoka hyvää ja sääkin mikä parhain. Ei voi valittaa, loistava päivä siis!

Pääsin myös  melomaan Helingissä ja Lohjan tytyrin kaivokseen elämyskierrokselle. Kävin kotipaikkakunnallani Jyväskylässä juhlimassa 11 vuotiasta kummityttöäni. Olen joogannut, ulkoillut paljon, kokeillut suihkurusketusta ja hoitanut ulkonäköäni (mikä on vaikuttanut omaan hyvinvointiin positiivisesti), pelannut sulkapalloa ja paljon muuta. Ja nyt kaiken kruunaa vielä tämän viikon loma! Yksinolemisen ja sopivan sosiaalisuuden lisäksi, tarvitsen ehdottomasti elämyksiä elämääni voidakseni hyvin, olenhan elämyshaluinen erityisherkkä. Mutta niitäkin vain sopivassa määrin, ei liikaa eikä liian vähän. Joskus on vaikea yhdistää elämyshakuisuus ja erityisherkkyys keskenään. Kun haluaa tehdä kauheasti kaikkea, mutta ei kuitenkaan jaksa kauheasti kaikkea. En jaksa aivan yhtä paljoa kuin joku ei-herkkä elämyshakuinen, ja sitä on ollut aikaisemmin vaikea sisäistää. Tasapaino olisi tässäkin tärkeää. Ja ennakointi. Välillä olisi hyvä miettiä etukäteen, ennen kuin väsyttää itsensä ihan tyystin suuresta määrästä elämyksiä. Ihania, mutta väsyttäviä elämyksiä!

  

Mutta nyt, nyt meinaan nauttia juuri alkaneesta viikostani ja sen elämyksistä. Lupaan olla väsyttämättä itseäni liikaa ja kirjoitan niistä lisää kunhan palaan. Viikonlopun maalla oleminen oli hyvä startti lomailulle, tästä on hyvä jatkaa iloisin mielin kohti uusia seikkailuja!

Haluaisin herätellä myös teitä, arvon lukijat pohtimaan. Kuinka te pidätte omasta hyvinvoinnistanne huolta arjessa, missä olisi vielä parantamisen varaa? Mikä menee jo hyvin, mikä taas ei?

Kommentit (3)
 1. Mukkulanmorsian
  8.8.2020, 21:11

  Morsian viihtyi erittäin hyvin polttareissaan 😚 ihanaa Tallinnan matkaa teille! Vai onkohan se jo ohi 🤔

  Me nähdään viikon päästä, toivottavasti kortti tulee ennen sitä!

  Tasapaino on tärkeää: sen on oppinut migreeni+kilpparin vajaatoiminta yhdistelmällä kantapään kautta 🙈 ja kun tuo duuni on mitä on, niin vapaa-ajan on oltava sellaista mistä nauttii! Joko sohvalla makoilua ja Master Chef Australiaa, treeniä tai ystävien näkemistä, kaikki tuo saa akut latautumaan 👍🏻😚 ja rakastan kosmetologikäyntejä 😁 ja välillä on hyvä nollata tanssilla ja viinillä 🤪

  1. Tallinnasta kotiuduttu ja korttia odotellessa 💕 Ja hyvä, että olet löytänyt vapaalle asioita mistä nautit ja osaat pitää niistä kiinni, se on tärkeää! 🙂

  2. Ja ei ole sullakaan helppo yhdistelmä 😬

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *