Uusi vuosi, uudet kujeet

Kun vuosi vaihtui, me oltiin muutettu. Muutettiin perjantaina ,hieman ennen uuden vuoden aattoa. Sitä ennen pakattiin itsemme väsyksiin, aamusta iltaan. Ja sen jälkeen me järjesteltiin uutta asuntoa. Mä oon myös palannut töihin. Väsyneenä. Muutto ei ollut mitään mun lempipuuhaa, mutta oli kyllä kiva vaihtaa maisemaa (vaikka vanhakin oli kiva). Ja kyllähän sen loppuloman ois viettänyt mieluusti muuten kuin muuttaen, mutta tykkään kuitenkin meidän uudesta alueesta ja kodista! Uusi vuosi on aina kiva aloittaa ”alusta”. Uusi asunto on lähellä keskustaa ja täällä on paljon kaikkea tekemistä. Liityin mm. kuntosalille tässä lähellä. Myös työpaikka on lähellä, ihanaa. On ravintoloita. Kirjasto. Kauppoja. Kaikkea. Luontoonkin pääsee nopeasti (ainakin lauttasaareen?), mutta miksipäs ei -Suomessahan tässä ollaan.

Tää on inspiroivaa,  uusi vuosi ja muutto uuteen paikkaan. Uusi elämäntapamuutos salilla, olen motivoitunut. Olen aloittanut uuden ruokavalion, tällä hetkellä ei tee herkkuja enää edes mieli. Uskon, että tällä kertaa motivaatio lähtee sisältäpäin, enemmän  kuin koskaan ennen. Haluan voida hyvin, itseni vuoksi. Ja huomaan,  kuinka paljon paremmin voin kun liikun ja syön hyvin. Epäonnistunko välillä? Varmasti.  Mutta onneksi myös se on sallittua. Se tapahtuu kaikessa, aina. Se on normaali osa elämää, siltä ei voi välttyä.  Eikä ”epäonnnostumisilta” voi koskaa täysin välttyä. Olennaista on se, kuinka sen jälkeen jatkaa. Luovutanko vai jatkanko eteenpäin samaan malliin, kenties entistä kovempaa? Mä aattelin jatkaa samaan malliin. Luovuttaminen kokonaan ois oikea ”epäonnistuminen”. ”Epäonnistuminen” on kuitenkin vain osa elämää ja osa elämäntapamuutosta. Ei sen vuoksi tarvitse luovuttaa kokonaan! Tässä pitkä sepustus, mutta olen vain innoissani! 🤩 Niin, ja myös hyviin yöuniin haluan panostaa enemmän,  joka ilta pyrin aikaisemmin  nukkumaan! Se on asia, joka itsellä eniten takkuaa. Usein on vaikea nukahtaa ja uni on katkonaista. Heräilen yöllä usein ja etenkin aamuyöstä vaikea nukahtaa taas/ uni on pinnallista. Olen kuunnellut iltaisin meditaatiota, ehkä pikkuhiljaa se alkaa auttaa. Ja liikunta myös. Tiedostan, että stressaan aivan liikaa ja välillä sovin liikaa menoja.  Ehkä myös näillä seikoilla on vaikutusta omiin yöuniin. Välillä täytyy osata sanoa useammin ei, oman hyvinvoinnin vuoksi. Mä olen tärkeä ja ilman lepoa en jaksa olla täysillä mukana. Tää on mun elämä ja se pitää elää itselle parhaalla tavalla. Sen kun muistaisi useammin. Ja sen olen tiedostanut pitkään, kirjoittanut tänne usein. Mutta siinä on varmasti opettelua lopun ikää. Kaikkia ei tarvitse miellyttää, kunhan riitän itselleni. Juuri minä. Olen elämäni pääasia. On tärkeää ympäröidä itsensä ihmisillä, jotka saavat mut kukoistamaan ja saan olla oma itseni. He myös.

Tänä vuonna haluan suunnitella myös kaikkea muuta mukavaa. Ja sisustaa uutta asuntoa uudelleen. Tyhjentää mielensä ja kehonsa kaikesta turhasta ja heittää kaiken turhan roskakoriin. Jes! En tosin tiedä, saanko ihan kaikkea turhaa heti pois mielestä. Tuskin. Eikä tarvitse. Elämä on yhtä oppimista ja opettelua. Mutta meinaan opetella ainakin myötätuntoa itseäni kohtaan. Saan olla juuri sellainen kuin olen. Pidän itsestäni parempaa huolta.  Liikun. Lepään. Nukun. Syön hyvin. Herkuttelen. Epäonnistun. Ja jatkan samaan malliin. Elän elämää ja nautin siitä.

Elämä on täällä hetkellä aika mukavaa. Hyvää. Riittävää.  Ei aina tarvitse olla maata mullistavaa, ihan oerusarki riittää. Vaikka myös nämä uudet tuulet ovat enemmän kuin tervetulleita. Saadaan tehdä uusi oman näköinen arki. Se on välillä ihan tervettä! Niin vaikeaa kun muutos välillä onkin.

Tervetuloa vuosi 2023! Miten teidän vuosi on alkanut?

hyvinvointi mieli hyva-olo oma-elama
Kommentit (4)
 1. Kaikkea parasta vuoteen 2023. Täällä alkanut kipuillen henkisten kuormittavien asioiden kautta. Taaksepäin ei kuitenkaan voi mennä vaan eteenpäin ja uskoa ja luottaa siihen, että asiat järjestyvät korkeimmaksi parhaaksi jonain päivänä.

  1. Vilma Heiskanen
   21.1.2023, 22:25

   Kiitos! Voi ei, ikävä kuulla. 😔 Paljon tsemppiä sinne ja halauksia!

   1. Kiitos. 🙏✨ Kaikella on merkitys. Kivullakin.

    1. Vilma Heiskanen
     22.1.2023, 21:23

     Joo! 🙏

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *